Украинские миротворцы в Либерии
 

Найцінніше для льотчика – практичний досвід

30.01.2015

Військовослужбовці національного контингенту продовжують успішно виконувати миротворчі завдання Місії ООН у Ліберії. Загальний наліт екіпажів вже сягнув понад 1200 годин, середній наліт на одного льотчика складає більше 75 годин. Екіпажами українського миротворчого контингенту перевезено понад 1700 пасажирів та майже 80 тонн вантажу. Паралельно з виконанням планових польотних завдань Центру повітряних операцій Місії ООН у Ліберії, у загоні систематично проводяться льотні зміни, в ході яких льотчики вертолітних ланок загону, відповідно до програм підготовки, набувають належного фахового вишколу.

Так, в рамках заходів навчально-бойової підготовки у загоні проведено чергову нічну льотну зміну. В ході польотів льотний склад українського миротворчого контингенту виконував спеціальні вправи для отримання допусків до польотів за приладами із заходом на посадку з використанням посадкових систем. Водночас, визначений екіпаж загону, відпрацьовуючи завдання з подолання систем протиповітряної оборони умовного противника та ураження його наземних об’єктів, приступив до польотів на бойове застосування.
Начальник служби безпеки польотів загону підполковник Олександр Поліканов, який в ході льотної зміни перебував як льотчик-інструктор, зауважив, що всі польотні завдання впродовж нічної льотної зміни виконані на достатньо високому рівні.
Льотчики загону професійно виконали контрольні вправи і вже найближчим часом приступлять до відпрацювання наступних польотних завдань для подальшого просування курсом бойової підготовки, – констатував підполковник Олександр Поліканов.
За словами командира 56-го окремого вертолітного загону сил Місії ООН у Ліберії військового льотчика першого класу полковника Петра Пліса, для вдосконалення фахових навичок льотного складу у загоні використовується кожна, щонайменша можливість.
Доволі часто, виконуючи польотні завдання Місії ООН з перевезення вантажів у важкодоступні райони Ліберії, – говорить полковник Петро Пліс, – екіпажі загону здійснюють контрольні та навчально-тренувальні польоті за курсом бойової підготовки, відпрацьовують такі льотні вправи, як посадка з одним вимкненим двигуном, контрольні польоти за приладами під шторкою, окремі елементи пошуково-рятувальних робіт з режиму зависання над землею тощо. Такий підхід до підготовки льотного складу загону доволі позитивно позначається на вишколі кожного вертолітника. Адже найцінніше для льотчикапрактичний досвід.

 

 

Сергій Фурдик

http://www.krula.com.ua/news.php?category=1&id=1887

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества