Украинские миротворцы в Либерии
 

Ліберійський вишкіл

22.01.2015

У базовому таборі національного контингенту, особовий склад якого виконує миротворчі завдання на африканському континенті, відбулася робоча зустріч командування 56-го окремого вертолітного загону з керівництвом відділу повітряних операцій Місії ООН у Ліберії, представниками Збройних сил Королівства Данії підполковниками Йеспером Хогедалом та Пітером Борстінгом.
У ході брифінгу командир загону військовий льотчик першого класу полковник Петро Пліс ознайомив посадовців з організаційно-штатною структурою національного контингенту, розповів про порядок підготовки льотно-підйомного складу загону, систему чергувань STAND BY, SAR STAND BY та спроможність екіпажів вертолітних ланок і рятувальників загону діяти в екстремальних умовах.
Розповідаючи про досвід льотчиків національного контингенту щодо виконання миротворчої місії, полковник Петро Пліс зауважив, що, виконуючи різноманітні польотні завдання, які щоденно надходять з Центру повітряних операцій, екіпажі загону чергової, 20-ї ротації провели в африканському небі майже 1200 годин. Здійснювали польоти в інтересах таких організацій, як Всесвітня продовольча програма та Всесвітня організація охорони здоров’я, забезпечували повітряну безпеку під час візиту до Ліберії Генерального секретаря ООН Пана Гі Муна та під час проведення в країні сенаторських виборів.
– Для підтримування належного фахового вишколу з льотним складом загону систематично проводяться нічні польоти, відпрацьовуються питання застосування авіації по наземних об’єктах за цілевказівками авіанавідників, тренування з евакуації умовно постраждалих на суходолі та воді, – наголосив полковник Петро Пліс.
У ході візиту до українського миротворчого контингенту представники відділу планування повітряних операцій Місії ООН у Ліберії відвідали вертолітний майданчик загону, що дислокується на аеродромі RIA (міжнародний аеропорт Робертсфілд). Офіцери ознайомилися з варіантами озброєння вертольота Мі-8, його транспортними можливостями та варіантом його переоснащення в конфігурацію MEDEVAC.

Сергій Фурдик

http://www.krula.com.ua/news.php?category=1&id=1865

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества