Украинские миротворцы в Либерии
 

Інспектори штабу Місії ООН у Ліберії перевірили український національний контингент

27.01.2014

Представники штабу Місії ООН у Ліберії з робочим візитом побували у базовому таборі 56 окремого вертолітного загону національного контингенту в цій країні.

Командування українського національного контингенту провело для інспекторів ознайомчий брифінг, під час якого командир загону розповів посадовцям про діяльність та здобутки вітчизняного підрозділу. Потім делегація у складі 9 чоловік перевірила умови проживання українських вертолітників на відповідність до Меморандуму “Про взаєморозуміння” між ООН та урядом України, підписаного 20 вересня 2003 року. Зокрема, інспектори переглянули основне обладнання і техніку, а також матеріальні засоби для самозабезпечення.

«Український вертолітний загін має чи не найвищий показник серед усіх військових контингентів у Ліберії в питаннях соціально-побутових умов проживання, –повідомив голова комісії Ян Холашек. – Командування штабу Місії ООН намагається постійно надавати матеріально-технічну допомогу українським військовим, аби вони могли якісно виконувати усі завдання за призначенням».

Командир 56 овз військовий льотчик 2 класу полковник Олександр Венгер подякував інспекторам штабу Місії ООН за тривалу співпрацю та вручив посадовцям сувеніри з українською національною атрибутикою.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247005993

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества