Украинские миротворцы в Либерии
 

“SAR-тренування” над затокою Атлантики

19.06.2014

Українські миротворці у Ліберії постійно готові надавати допомогу місцевому населенню та виконувати оперативні завдання під егідою місії Організації Обєднаних Націй. Одним із основних завдань 56-го окремого вертолітного загону місії ООН в цій країні є пошук та рятування потерпілих.
Екіпаж вертольоту Мі-8 у взаємодії з рятувальною парашутно-десантною групою відпрацював елементи пошуку та евакуації потерпілих з водоймища. Тренування відбулись в затоці Атлантичного океану на околиці столиці Ліберії – Монровії.
За легендою навчань українські військові отримали сигнал тривоги «Потерпілі на воді». Екіпаж Мі-8 разом з рятувальниками, котрі перебували у так званій готовності «SAR Stand By» (пошук та рятування), за лічені хвилини піднялися в небо та вирушили в зону надзвичайної події.
Рятувальна парашутно-десантна група виконала елементи підйому та спуску на воду, здійснила безпарашутне десантування штурмовим способом на водоймище, а також тренувалась евакуювувати потерпілих на борт повітряного судна. Під час виконання нормативів українські військові були споряджені спеціальною підвісною системою, за допомогою якої піднімали потерпілих з води на борт вертольоту.
Варто відзначити, що до тренування залучався льотний склад, який вдосконалював майстерність польотів над водою та діяти в подібних ситуаціях. Діями рятувальників та екіпажу Мі-8 керував штурман вертолітного загону, військовий штурман 1-го класу підполковник Сергій Краснощоков.
– Такі тренування проводяться згідно вимог місії ООН, – повідомив підполковник Краснощоков. – Вони потрібні для того, аби миротворці в реальній ситуації вміли швидко та професійно виконати завдання з пошуку та рятування із земної та водної поверхні. Тим паче, що такі цінні навики льотчиків та рятувальників стануть в нагоді і в нашій країні.

http://www.krula.com.ua/news.php?category=1&id=1437

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества