Украинские миротворцы в Либерии
 

Українські вертолітники у Ліберії відзначили 10 річницю своєї діяльності на цьому континенті

17.01.2014

Особовий склад 56 окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії відзначив 10 річницю початку діяльності миротворчого підрозділу з підтримки миру і безпеки у цій країні. 

На урочистому шикуванні командир вертолітного загону військовий льотчик 2 класу полковник Олександр Венгер привітав військовослужбовців загону з ювілейною датою та нагородив кращих військовослужбовців грамотами від командування Сухопутних військ та Головного командного центру ЗС України.

«У січні 2004 року командир першої ротації українського контингенту полковник Ігор Шендригін здійснив перший політ в окрузі містечка Робертсфілд. Разом з тим весь екіпаж вертольота Мі-8 виконав перше своє завдання за призначенням під егідою місії ООН та започаткував миротворчу діяльність вітчизняних вертолітників в цій країні», – наголосив полковник Олександр Венгер.

За 10 років перебування на цьому континенті військовослужбовці вертолітного загону зробили значний внесок у розвиток та демократизацію ліберійського народу.

«За цей час екіпажі Мі-8 провели у небі понад 33000 годин, а екіпажі Мі-24 майже 19000. “Блакитні шоломи” перевезли більше 205000 пасажирів та 6100 тонн різних вантажів», – підсумував полковник Венгер.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246983748

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества