Украинские миротворцы в Либерии
 

Льотчики 56 окремого вертолітного загону у Ліберії відмінно виконують завдання керівництва Місії ООН

28.03.2013

У Ліберії особовий склад 56-го окремого вертолітного загону ЗС України виконував завдання керівництва Місії ООН на 8 вертольотах типу Мі-8 та Мі-24.

Екіпажі на Мі-8 виконали перевезення пакистанського миротворчого контингенту та вантажів до місцевих населених пунктів Зведру, Харпер, Барклавль, які перебувають у кількохстах кілометрів від базового табору українських миротворців. Після проведення планових регламентних робіт на Мі-8 військові пілоти здійснили його обліт, перевіривши роботу агрегатів, вузлів та двигуна на різних висотах та швидкостях.

Також із майданчику Грінвілл, що знаходиться за 230 км від основного місця дислокації 56-го ОВЗ, пара Мі-24 здійснювала патрулювання та повітряну розвідку кордону Ліберії з Кот-д’Івуаром та Гвінеєю. Цим самим вони продемонстрували військову силу для запобігання перетину кордону незаконно-озброєними формуваннями та підтвердження місцевим мешканцям, що вони є під захистом ООН в обличчі українських миротворців. Два екіпажі на вертольотах Мі-8 знаходилися в постійній 45-хвилинній готовності для виконання завдань Організації та 30-хвилинній готовності для проведення пошуково-рятувальних робіт.

«Один зі стандартних робочих днів 56-го окремого вертолітного загону став більш інтенсивним у плані кількості задіяної авіатехніки, що пов’язано із проведенням нових ротацій підрозділів Місій ООН у даній африканській державі, – розповів командир загону військовий льотчик 1 класу полковник Петро Пліс. – Періодичні дощі не дозволяють перевозити особовий склад та вантаж автомобілями».

Усього було здійснено 20 польотів, загальний наліт екіпажів склав близько 30 годин, перевезено понад 100 осіб та 770 кг вантажу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246198414

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества