Украинские миротворцы в Либерии
 

Міноборони: До Ліберії вилетіло 150 українських миротворців нової ротації

08.12.2009

У рамках чергової – 12-ї – ротації особового складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання сил Місії ООН у Ліберії, з Миколаївського аеропорту на Африканський континент вирушила перша група українських миротворців нової ротації у кількості 150 осіб.

Разом з особовим складом миротворчого контингенту до Ліберії відбула оперативна група Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України у складі 9 осіб, які надаватимуть методичну допомогу нашим миротворцям під час проведення ротації. Очолив оперативну групу начальник логістики Сухопутних військ Збройних Сил України – заступник командувача Сухопутних військ генерал-майор Юрій Толочний.

Українські військові відбудуть до Ліберії літаком Boeing-757 Місії ООН, який 7 грудня доставив на Батьківщину першу групу наших миротворців попередньої ротації – 139 військовослужбовців.

Український миротворчий контингент нової ротації було сформовано на базі окремого полку армійської авіації 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

Командиром 56-го окремого вертолітного загону нової ротації призначено льотчика 1-го класу Юрія Вербильчука, за плечима якого досвід виконання миротворчих завдань у Боснії і Герцеговині, Сьєрра-Леоне та Ліберії.

Нагадаємо, що загальна чисельність українського загону у складі Місії ООН у Ліберії – 300 військовослужбовців. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори – перевезення персоналу та вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=243196225

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества