Украинские миротворцы в Либерии
 

У Ліберії відбулася планова ротація особового складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України

09.08.2006

У відповідності до рішення спеціального представника Генерального Секретаря ООН у Ліберії пана Алана Досса військовослужбовці 56-го окремого вертолітного загону ЗС України продовжують виконувати оперативні завдання з майданчику Грінвіл, розташованого у 250 кілометрах від базового табору українського миротворчого контингенту.

8 серпня відбулася чергова ротація пари вертольотів Мі-24 та 16 фахівців українського миротворчого контингенту, які виконуватимуть оперативні завдання у визначеній зоні відповідальності на майданчику Грінвіл. Згідно з рішенням командира 56-го окремого вертолітного загону полковника Ігоря Бевзи старшим оперативної групи призначено начальника служби безпеки польотів групи планування застосування авіації загону, льотчика 2-го класу підполковника Сергія Остапенка.

В ході наради керівного складу полковник Ігор Бевза наголосив, що попередня оперативна група на чолі з одним із кращих командирів екіпажів загону – старшим льотчиком вертолітної ланки Мі-24 підполковником В’ячеславом Деяновим виконала поставлені завдання чітко та злагоджено.

“Я вдячний особовому складу, який з високою відповідальністю виконав оперативні завдання на майданчику Грінвіл. Значне навантаження і фактор відриву від базового табору вимагає від вертолітників подвійної самовідданості та високої професійної підготовки”, – додав він.

За досягнуті успіхи у виконанні завдань на майданчику Грінвіл полковник Ігор Бевза заохотив підполковника В’ячеслава Деянова, майора Олександра Шемета, капітана Віктора Лепеху, старшого прапорщика Сергія Попова та сержанта служби за контрактом Михайла Сидоренка.

Варто зазначити, що з початку виконання завдань вертолітники п’ятої ротації 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН в Ліберії провели у спекотному африканському небі майже 1700 годин, перевезли понад 9 тисяч пасажирів та 209 тонн корисного вантажу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=44169688

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества