Украинские миротворцы в Либерии
 
06.05.2006

Сьогодні, 6 травня, о 7.24 до аеропорту „Львів” прибув літак ТУ-154, на борту якого на Батьківщину повернулися 100 українських миротворців зі складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, які успішно виконали завдання місії ООН в Ліберії.

Це був третій, завершальний рейс по доставці у Україну 301 військовослужбовця 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України четвертої ротації, які виконали миротворчу місію у цій африканській країні.

Під час урочистої зустрічі в аеропорту „Львів” начальник штабу – перший заступник командувача військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Віктор Тютюнников подякував військовослужбовцям за бездоганну службу, за те, що вони не заплямували честь українських миротворців. Особливо високо він оцінив роль командира 56-го овз полковника Олександра Ткаченка у тому, що всі миротворці повернулися на Батьківщину живими та здоровими.

“Життя продовжується, зростають обсяги завдань, які доводиться виконувати вертолітникам в умовах реформування Збройних Сил, - зазначив генерал-лейтенант Віктор Тютюнник. – І можу із впевненістю і задоволенням сказати, що для кожного з вас є відповідна посада в нашому війську. Отже, ніхто не залишиться на самоті зі своїми проблемами, всі будуть розміщені у військах Західного оперативного командування”.

Наказом командувача Західним оперативним командування генерал-лейтенанта Михайла Куцина за високі показники в бойовій і професійній підготовці, самовідданість у захисті національних інтересів України та її Збройних Сил, зразкове виконання службових обов’язків були нагороджені медалями „60 років Західному оперативному командуванню” командир 56-го овз полковник Олександр Ткаченко, підполковник Олег Гроз та старший сержант служби за контрактом Микола Баранюк.

Грамоти отримали підполковники Юрій Чижевський, Володимир Партика, майор Ростислав Комірський, старший прапорщик Богдан Марущак.

Подяки удостоєні підполковник Андрій Пластун, майори Сергій Дьомін, В’ячеслав Рошца, старший лейтенант Олександр Підборний. 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=35963729

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества