Украинские миротворцы в Либерии
 

Вертолітники українського миротворчого контингенту в Ліберії здійснили 1670 вильотів

31.07.2006

У 56-му окремому вертолітному загоні Збройних Сил України Місії ООН у Ліберії  було підбито підсумки виконання особовим складом контингенту завдань за призначенням у цій західно-африканській країні протягом трьох місяців.

Виступаючи перед особовим складом, командир 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії полковник Ігор Бевза зробив основний наголос на виконання  оперативних завдань керівництва Місії ООН, рівень професійної підготовки льотного складу, елементи безпеки застосування авіації та підготовку молодої плеяди українських вертолітників.

Полковник Ігор Бевза підкреслив, що за три календарних місяці вертолітники українського миротворчого контингенту здійснили  1670 вильотів, провели у повітрі майже 1600 годин, перевезли близько 9 тисяч пасажирів та понад 188 тонн корисного вантажу.

“В умовах спекотного та вологого клімату на льотний склад покладалися подвійна відповідальність та навантаження”, – зауважив полковник Ігор Бевза, – “Але чималий обсяг завдань, складні погодні і кліматичні умови дали льотному складу можливість мобілізували найкращі професійні якості, набути безцінного досвіду, сприяли удосконаленню вертолітниками техніки пілотування”.

Командир українського контингенту подякував досвідченим льотчикам загону підполковникам Сергію Расторгуєву, Ігорю Морозову, В’ячеславу Деянову, Сергію Недогібченку, майорам Віктору Опанасюку, Віктору Літвіненку та Олегу Корнійчуку за високий професіоналізм і добросовісне ставлення до виконання службових обов’язків.

Він також нагадав, що у цей період до виконання завдань командира екіпажу приступили старший льотчик вертолітної ланки Мі-24 майор Олександр Шемет, командир вертольоту Мі-24 майор Євген Голованов, а також командири вертольотів Мі-8 майор Олександр Соломаха і капітан Владислав Мех. 

Чимало добрих слів полковник Ігор Бевза висловив на адресу молодих  вертолітників. Зокрема, він відзначив відповідальне та професійне ставлення до справи капітана Олега Старченка, старшого лейтенанта Валерія Ніщуна, лейтенантів Олександра Григор’єва і Максима Юрика.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=43231575

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества