Украинские миротворцы в Либерии
 
03.05.2006

У Ліберії в рамках підготовки нової ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України у складі Місії ООН в Ліберії відбулася робоча зустріч посадових осіб Центру повітряних операцій Місії з командуванням та льотним складом українського миротворчого контингенту.

Посадові особи робочої групи на чолі з начальником Центру повітряних операцій паном Томіславом Рістовим провели інструкторсько-методичні заняття щодо вивчення умов виконання та реалізації завдань, які покладені на 56-ий окремий вертолітний загін, а також довели нормативно-правову базу забезпечення безпеки польотів в Місії.

Під час роботи представники Місії ООН високо оцінили діяльність українського миротворчого контингенту. Крім того, вони проаналізували стан та забезпечення безпеки застосування авіаційної техніки та поставили конкретні завдання керівному та льотному складу загону.

Зокрема, начальник Центру повітряних операцій Місії в Ліберії пан Томіслав Рістов наголосив, що пріоритетним напрямком роботи  вертолітного загону потрібно вважати забезпечення безпеки застосування авіаційної техніки.

“Необхідно завчасно прораховувати можливі позаштатні ситуації, таким чином досягнувши найвищих стандартів безпеки польотів”, – підкреслив він.

В свою чергу, командир 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН в Ліберії військовий льотчик 1-го класу полковник Ігор Бевза запевнив керівництво Центру Повітряних операцій щодо сумлінного виконання усіх завдань, які в подальшому покладатимуться на український миротворчий контингент.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=35525233

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества