Украинские миротворцы в Либерии
 

Екіпажі вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії залучені до забезпеченню безпеки перебування в цій країна генсека ООН Кофі Аннана

03.07.2006

Сьогодні, 3 липня, особовий склад 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Місії ООН у Ліберії розпочав виконання низки завдань щодо забезпечення безпеки перебування та переміщення Генерального секретаря ООН Кофі Аннана у цій африканській країні.

Програмою офіційного візиту Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй та групи високопосадовців цієї міжнародної організації з 3 по 5 липня передбачено проведення комплексу гуманітарних і благодійних акцій.

Зокрема, завтра, 4 липня, заплановано проведення низки церемоніальних і дипломатичних зустрічей, а також офіційних візитів представників ООН до соціальних закладів, розташованих у столиці Ліберії місті Монровія.

У зв’язку з цим на визначені екіпажі зі складу 56-го окремого вертолітного загону покладені завдання з повітряного патрулювання наземних маршрутів руху делегації ООН, а також дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Також вертольоти Мі-8 українського миротворчого контингенту у черговому режимі залучатимуться під час розгортання сил швидкого реагування Місії ООН у Ліберії на майданчику „Клара Камп” поблизу Монровії.

Протягом перебування високих представників ООН згідно з планом повітряного патрулювання у безпосередній близькості від Монровії також нестимуть чергування у повітрі пара гелікоптерів Мі-24 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України.

Командиром українського миротворчого контингенту військовим льотчиком 1-го класу полковником Ігорем Бевзою перед задіяним до несення чергування льотним складом поставлено вимогу щодо якісного виконання важливих завдань.

Варто зазначити, що для виконання завдань щодо забезпечення безпеки перебування та переміщення групи високих посадовців ООН на чолі з Генеральним секретарем цієї міжнародної організації Кофі Аннаном у Ліберії відібрані найбільш досвідчені екіпажі українського миротворчого контингенту, до складу яких увійшли військові льотчики 1-го та 2-го класу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=40832834

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества