Украинские миротворцы в Либерии
 

Українські миротворці Місії ООН у Ліберії врятували життя представнику ефіопського миротворчого контингенту

27.07.2006

26 липня о 12.30 до оперативного чергового 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання Місії ООН у Ліберії, надійшов сигнал на медичну евакуацію і транспортування з вертолітної площадки Зведру до майданчика Спрінгс тяжкохворого.

За оперативною інформацією, негайної евакуації і транспортування до йорданського військового госпіталю 3-го рівня потребував військовослужбовець ефіопського миротворчого контингенту рядовий Гетанех Белху.

За рішенням командира 56-го окремого вертолітного загону військового льотчика 1-го класу полковника Ігоря Бевзи, виконання завдання було покладено на екіпаж капітана Владислава Меха у складі капітанів Павла Гончаренка та Віталія Рослякова, а також старшого лейтенанта Олександра Мойсеєнка.

Зважаючи на значне погіршення метеорологічної обстановки та складність польотного завдання, екіпаж гелікоптера був підсилений досвідченим військовим льотчиком 1-го класу, начальником групи планування застосування авіації – заступником командира загону підполковником Петром Плісом.

В результаті чітких та злагоджених дій українського екіпажу ефіопського миротворця було доставлено до військового госпіталю у найкоротший термін. Після відповідного медичного втручання загрози його життю немає.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=42841347

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества