Украинские миротворцы в Либерии
 

Українські військовослужбовці Місії ООН у Ліберії провели гуманітарну акцію в місцевому Дитячому центрі

26.05.2006

Сьогодні, 26 травня, на запрошення директора Дитячого центру „Екуа”, розташованого у населеному пункті Робертсфілд, українські миротворці 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії взяли участь у проведенні гуманітарної акції.

В рамках заходу група українських військовослужбовців на чолі із заступником командира вертолітного загону з гуманітарних питань підполковником Василем Олійником передали Дитячому центру понад 200 кілограмів продуктів харчування 14 найменувань.

Крім того, протягом дня військові медики зі складу вертолітного загону також надали необхідну медичну допомогу 27 маленьким вихованцям центру, які її потребували.

Як зазначив підполковник Василь Олійник, періодичне проведення благодійних акцій українськими миротворцями для місцевих мешканців, у першу чергу дітей з притулків, давно стало доброю традицією, яка дозволяє підтримувати дружні стосунки з місцевим населенням та представниками органів влади.

“Проведений гуманітарний захід дозволив надати хворим дітям необхідну медичну допомогу, провести консультування та призначити подальше лікування з безкоштовною видачею медичних препаратів”, - наголосив він.

Під час проведення благодійної акції офіцери робочої групи також поспілкувалися з дітьми та організували для вихованців центру тематичний ранок: „Роль і місце України в сучасному світі. Україна як миротворча держава”.

На завершення благодійного заходу директор Дитячого центру „Екуа” пан Віа Куаджу висловив щиру подяку українським миротворцям за постійну турботу, яку вони виявляють до місцевого населення, особливо дітей-вихованців притулків.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=38132043

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества