Украинские миротворцы в Либерии
 

Командування сил ООН в Ліберії оголосило подяку командиру вертолітного загону українських миротворців

23.05.2006

22 травня під час проведення наради керівного складу Місії ООН у Ліберії начальник штабу – перший заступник командувача силами Місії ООН в цій африканській країні бригадний генерал Томас Горансон оголосив подяку командиру 56-го окремого вертолітного загону ЗС України полковнику Ігорю Бевза.

Так керівництво Місії ООН оцінило високий рівень підготовки українських вертолітників, які виконують завдання з віддалених від базового табору майданчиків Грінвіл.

Ввечері того ж дня від імені керівництва Місії ООН полковник Ігор Бевза висловив слова вдячності та заохотив особовий склад на чолі зі старшим оперативної групи льотчиком 2 класу підполковником Сергієм Остапенко, які були першою групою українських вертолітників, що виконували завдання на майданчиках Грінвіл.

20 травня відповідно до рішення командира українського миротворчого контингенту на майданчиках Грінвіл було здійснено планову заміну вертолітників і до виконання завдань з патрулювання парою вертольотів Мі-24 приступила друга група наших вертолітників на чолі з льотчиком 2 класу підполковником Ігорем Морозовим.

Варто зазначити, що за місяць виконання завдань особовим складом нової – п’ятої – ротації наші вертолітники вже виконали 550 польотів під час яких провели у небі 550 годин, перевезли майже 3,5 тисячі пасажирів та понад 65 тонн вантажу.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону – 301 військовослужбовець. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, - перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ. 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=37636365

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества