Украинские миротворцы в Либерии
 

Українські миротворці продовжують чітко та злагоджено виконувати завдання Місії ООН у Ліберії

17.08.2006

Українські миротворці 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Місії ООН у Ліберії продовжують чітко та злагоджено виконувати завдання Місії Організації Об’єднаних Націй у цій західно-африканської країні.

З січня 2004 року, коли вертолітники українського миротворчого контингенту розпочали виконання завдань у Ліберії, вони налітали у небі цієї країни 10 тисяч годин на вертольотах Мі-8. Почесна місія перетнути цей високий рубіж випала на долю вертолітників 5 ротації 56 окремого вертолітного загону Збройних Сил України у складі місії ООН у Ліберії.

Під час проведення розбору польотів та постановки завдань льотному складу командир українського миротворчого контингенту в Ліберії полковник Ігор Бевза подякував особовому складу загону за старанність та самовідданість, виявлені під час виконання вертолітниками службових обов’язків.

“Не дивлячись на сезон тропічних дощів, під час якого навантаження на особовий склад зростає удвічі, ми з честю і високою відповідальністю виконуємо завдання, поставлені керівництвом Місії ООН у Ліберії. Я дякую не тільки льотному складу загону, а й представникам інженерно-авіаційної служби, зв’язку, тилу”, – зазначив командир 56-го окремого вертолітного загону.

Окремі слова подяки полковник Ігор Бевза адресував в першу чергу командирам ланок вертольотів Мі-8 підполковникам Сергію Расторгуєву і Віктору Опанасюку, старшим льотчикам ланок підполковнику Сергію Недогібченку та майору Віктору Літвіненку, командиру вертольота майору Олегу Корнійчуку, а також льотчикам-штурманам капітану Олегу Старченку та лейтенантам Олександру Григор’єву і Максиму Юрику.

Необхідно зазначити, що з 21 квітня 2006 року, коли до виконання миротворчих завдань у цій західно-африканській країні приступив  особовий склад 5-ої ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Місії ООН в Ліберії українські вертолітники здійснили 1870 вильотів та провели в африканському небі майже 1800 годин, протягом яких було перевезено майже 10 тисяч пасажирів та більш ніж 213 тонн корисного вантажу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=45114890

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества