Украинские миротворцы в Либерии
 
15.05.2006

У відповідності до рішення спеціального представника Генерального Секретаря ООН в Ліберії пана Алана Досса українські військовослужбовці 56-го окремого вертолітного загону приступили до виконання оперативних завдань з майданчиків Грінвіл, що розташовані за 250 км на південний схід від базового табору українського контингенту.

Наказом командувача силами Місії ООН в Ліберії генерал-майора Джозефа Овонібі  передбачається чергування в цій зоні відповідальності парою вертольотів Мі-24. Для обслуговування авіатехніки на майданчиках Грінвіл буде задіяно 16 українських військовослужбовців.

Необхідно додати, що українські вертолітники вперше будуть виконувати завдання Місії ООН у відриві від пункту постійної дислокації та основних сил національного миротворчого контингенту.

До виконання цього відповідального завдання рішенням командира 56-го овз полковника Ігоря Бевзи призначено найбільш підготовлених фахівців льотного складу, інженерно-авіаційної служби, медичного персоналу і тилу. Старшим групи з виконання оперативних завдань на майданчиках Грінвіл призначено начальника служби безпеки польотів 56-го овз військового льотчика 2 класу Сергія Остапенка.

Під час постановки завдань та інструктажу особового складу командир загону полковник Ігор Бевза особливу увагу звернув на забезпечення безпеки польотів та сумлінне виконання функціональних обов‘язків.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону – 301 військовослужбовець. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, - перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ. 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=36807919

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества