Украинские миротворцы в Либерии
 

Керівництво Місії ООН вважає український контингент одним з кращих

14.08.2006

До оперативного чергового 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання Місії ООН у Ліберії, надійшов сигнал про те, що у відкритому океані, в 40 кілометрах від берегової лінії, в районі південніше населеного пункту Харпер терпить лихо корабель “Амалія Скан”.

З метою рятування життя екіпажу судна командиром 56-го окремого вертолітного загону полковником Ігорем Бевзою було прийняте рішення щодо комплектування найбільш досвідченого екіпажу вертольоту Мі-8 з групою пошуково-рятувальної служби.

До складу екіпажу на чоі з командиром підполковником Андрієм Чіпорнюком та льотчиком-інструктором підполковником Петром Плісом, увійшли також льотчик-штурман капітан Володимир Єрмолаєв, бортовий технік капітан Олександр Черніхевич та бортовий перекладач капітан Андрій Дида.

Група пошуково-рятувальної служби на чолі з підполковником Віталієм Сірим була укомплектована у складі чергового лікаря майора медичної служби Юрія Педосенка та інструктора штабу прапорщика Дмитра Левка.

В результаті чітких та злагоджених дій усього українського екіпажу за допомогою радіотехнічних засобів пошуку вертольоту було здійснено пошук корабля “Амалія Скан”, визначено місце знаходження та напрямок його руху.

Після доповіді черговому офіцеру управління авіації Місії ООН у Ліберії командир екіпажу був поінформований про те, що завдання є навчальним і отримав команду повернутися в пункт постійної дислокації. Після доповіді командиру українського миротворчого контингенту екіпаж вертольоту Мі-8 повернувся на базу.

Слід зазначити, що екіпаж українського вертольоту Мі-8 виконував завдання на відстані майже 400 кілометрів від місця базування 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії, а загальний польотний час виконання завдання склав 4 години 48 хвилин.

“Керівництво Місії ООН не випадково вважає український миротворчий контингент у Ліберії одним із кращих, – високий професіоналізм та постійна готовність до виконання оперативних завдань заслуговує на повагу і визнання”, – наголосив під час підбиття підсумків проведення відповідних заходів виконуючий обов’язки начальника управління авіації Місії ООН у Ліберії пан Леонід Фролов.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=44694195

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества