Украинские миротворцы в Либерии
 

У Ліберії відбулася чергова планова ротація 16 військовослужбовців 56-го окремого вертолітного загону ЗС України

12.07.2006

Відбулася чергова планова ротація 16 військовослужбовців 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії, які у відриві від основних сил контингенту виконували оперативні завдання Місії на майданчику Грінвіл.

Українські вертолітники виконують оперативні завдання на майданчику Грінвіл, що розташований за 250 кілометрів на південний схід від базового табору українського миротворчого контингенту, у відповідності до рішення спеціального представника Генерального Секретаря ООН в Ліберії пана Алана Досса.

У відриві від основних сил українського миротворчого контингенту постійно знаходяться пара вертольотів Мі-24 та 16 військовослужбовців.

Рішенням командира 56-го окремого вертолітного загону ЗС України полковника Ігоря Бевзи старшим оперативної групи нової ротації з виконання завдань на майданчику Грінвіл призначено командира вертолітної ланки Мі-24 досвідченого льотчика підполковника Ігоря Морозова.

Як зазначив під час наради керівного складу загону полковник Ігор Бевза, попередня оперативна група, яку очолював старший льотчик вертолітної ланки Мі-24 підполковник В’ячеслав Деянов, виконала поставлені завдання з високою відповідальністю, чітко і злагоджено.

Варто зазначити, що з початку виконання завдань військовослужбовцями п’ятої ротації 56-го ОВЗ провели в спекотному африканському небі 1326 годин, перевезли майже 7 800 пасажирів та більш ніж 167 тонн різноманітного вантажу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=41538460

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества