Украинские миротворцы в Либерии
 

Українські вертолітники успішно здійснили безпеку переміщення Генсека ООН під час візиту Ліберії

10.07.2006

Сьогодні, 10 липня, під час проведення розширеної наради 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України з керівництвом Місії ООН у Ліберії були підбиті підсумки офіційного візиту Генерального секретаря ООН Кофі Аннана до цієї африканської країни.

Під час виступу перед учасниками наради командувач силами Місії ООН у Ліберії генерал-лейтенант Іссаак Обіакор дав високу оцінку професійному виконанню українським миротворчим контингентом завдань щодо забезпечення безпеки перебування та переміщення Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй на чолі з низкою високих осіб цієї міжнародної організації під час здійснення комплексу гуманітарних і благодійних акцій, церемоніальних і дипломатичних зустрічей, а також офіційних візитів до соціальних закладів, розташованих у столиці Ліберії місті Монровія.

“Я вдячний особовому складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України за бездоганне виконання завдань, які стоять перед українським миротворчим контингентом і впевнений, що вертолітний загін і надалі виконуватиме завдання різного ступеня складності з високою відповідальністю, чітко та злагоджено”, – наголосив командувач силами Місії ООН у Ліберії генерал-лейтенант Іссаак Обіакор.

Необхідно зазначити, що в період перебування Генерального секретаря ООН Кофі Аннана у Ліберії українські вертолітники за 3 доби здійснили 67 вильотів із загальним нальотом понад 63 години. За цей час вони перевезли 261 пасажира та 6 тонн вантажу.

Після виконання поставлених завдань командир українського миротворчого контингенту військовий льотчик 1-го класу полковник Ігор Бевза відзначив кращих українських вертолітників.

Сьогодні слова подяки за чітку підготовку, планування та забезпечення завдань він також висловив заступнику командира 56-го овз з льотної підготовки підполковнику Андрію Чіпурнюку, начальнику групи планування застосування авіації – заступнику командира загону підполковнику Петру Плісу та штурману загону майору Глібу Заїці.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=41356785

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества