Украинские миротворцы в Либерии
 

Представники Місії ООН у Ліберії провели інспектування 56-го окремого вертолітного загону ЗС України

01.09.2006

У відповідності до плану перевірки 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України у Ліберії комісія під керівництвом начальника інспекції відділу обліку озброєння та обладнання контингентів Місії ООН у цій західно-африканській країні пана Бхатнагара Рупака здійснила комплексну перевірку українського миротворчого контингенту щодо виконання завдань за призначенням.

На початку інспекційних заходів командир 56-го окремого вертолітного загону ЗС України полковник Ігор Бевза доповів членам інспекційної групи про готовність підрозділу до перевірки та представив відповідальних посадових осіб українського контингенту за визначеними напрямками роботи.

Комісія у складі семи посадових осіб Місії ООН у Ліберії під головуванням пана Бхатнагара Рупака перевірила стан, укомплектованість, порядок обліку, умови зберігання, поводження і експлуатації озброєння та боєприпасів, автомобільної, інженерної і спеціальної техніки та засобів зв’язку. Крім того, посадовці ознайомилися з умовами життєдіяльності та медичним забезпеченням українців.

Протягом дня представники Місії перевірили фаховий рівень підготовки водіїв та посадових осіб контингенту щодо виконання своїх функціональних обов’язків. В ході інспекційних заходів було також вибірково перевірено кілька одиниць бронетанкової, автомобільної  та спеціальної техніки. Особлива увага була зосереджена на порядку обліку, зберігання та поводження зі зброєю і боєприпасами.

Стан укомплектованості та бойової готовності до виконання завдань за призначенням, фаховий рівень підготовки особового складу українського контингенту задовольнив членів комісії.

“Інспекційна група залишилася задоволена результатами роботи в розташуванні українського миротворчого контингенту, – зазначив пан Бхатнагар Рупак під час підбиття підсумків роботи. – Відповідальне ставлення до справи, високий рівень професійної підготовки та добрий вишкіл українських миротворців заслуговує на повагу”, – додав він.

Крім того, пан Бхатнагар Рупак висловив вдячність керівництву Міністерства оборони України за високий рівень підготовки українських миротворців, а також обговорив з полковником Ігорем Бевзою військову та соціально-політичну обстановку у зонах відповідальності миротворчих сил Місії ООН у Ліберії. Особливу увагу звернувши на ситуацію, яка останнім часом склалася у прикордонних з Ліберією районах.

Під час наради керівного складу 56-го ОВЗ ЗС України Місії ООН у Ліберії за підсумками інспекції, полковник Ігор Бевза подякував заступникам командира загону, начальникам служб і командирам структурних підрозділів за якісну підготовку  та проведення відповідального заходу. Окремі слова подяки були адресовані заступникам командира загону з аеродромно-технічного забезпечення і тилу підполковникам Миколі Шуригіну та Сергію Должковому, начальникам служб авіаційного озброєння та автомобільної служби майору Едуарду Молоткову і капітану Юрію Дубницькому.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=46522497

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества