Украинские миротворцы в Косово
(Международные силы по поддержанию мира в Косово — КФОР)

 

Бойовий пост на базі Cabra

 Березень 7, 2014

Особовий склад національного контингенту 17-ї ротації завершив виконання бойових завдань на передовій оперативній базі Cabra, що знаходиться на відстані понад 90 кілометрів від постійного місця дислокації базового табору Bondsteel.

Зокрема, українські військовослужбовці зі складу чотирьох спеціальних взводів під загальним командуванням заступника командира контингенту капітана Миколи Верпети заміняли на «бойовому посту» своїх французьких колег.

На передовій оперативній базі Cabra особовий склад національного підрозділу цілодобово забезпечував охорону важливих об’єктів, ніс службу на спостережних постах, а також здійснював автомобільні та піші патрулювання за маршрутами, що проходять як населеними пунктами, так і прилеглими гірськими ділянками доріг на півночі краю.

Крім того, військовослужбовці одного зі спеціальних взводів виконували бойові завдання на передовому оперативному посту FOP-31 поблизу контрольно-перепускного пункту на адміністративно-розмежувальній лінії з Сербією.

Для попередження розбіжностей, виникнення непередбачуваних ситуацій постійно здійснювалися ознайомчі патрулі у визначені зони інтересів багатонаціональної бойової групи East.

Під час відвідування передової оперативної бази CABRA сил KFOR командувач Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил Італії генерал-лейтенант Марко Бертоліні відзначив значний внесок українських військових у спільну справу з підтримання миру та безпеки на Балканах. А командира 2-го спеціального взводу гвардії лейтенанта Сергія Денисюка за відмінно організовану службу на передовому оперативному посту FOP-31 було нагороджено пам’ятною монетою (COIN) командувача Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил Італії.

Петро ГАСАЙ,

Косово

http://na.mil.gov.ua/3423-bojovij-post-na-bazi-cabra

Пресса о миротворцах в Косово

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества