Украинские миротворцы в Косово
(Международные силы по поддержанию мира в Косово — КФОР)

 

Триває ротація українського національного контингенту в Косово

 
Квітень 22, 2014

 У Косово, Республіка Сербія, проходить чергова ротація національного контингенту багатонаціональної бойової групи “East” сил KFOR.

Сьогодні, 22 квітня, в Україну повернулася перша група українських військовослужбовців, які впродовж року успішно виконували завдання з підтримання миру та безпеки у Косово, Республіка Сербія.

На заміну їм в рамках першого етапу ротації на американську військову базу “Bondsteel” прибув особовий склад іншого українського підрозділу на чолі з майором Володимиром Горбатюком.

Варто зазначити, що для здійснення контролю та надання допомоги у проведенні заміни контингенту до Косово також направлено оперативну групу Міністерства оборони України під керівництвом заступника начальника Головного командного центру Збройних Сил України полковника Юрія Гудєєва.

В ході ротації члени оперативної групи опрацюють організаційно-штатну структуру національного  контингенту, ознайомляться з організацією життєдіяльності, розміщенням та побутом особового складу, перевірять готовність підрозділів до виконання завдань за призначенням, коригуватимуть процес прийому-передачі справ та посад командирами, а також проведуть робочі зустрічі із командуванням багатонаціональної бойової групи “East” сил KFOR.

Під час установчої наради керівник оперативної групи Міністерства оборони України полковник Юрій Гудєєв заслухав доповідь командира національного контингенту попередньої ротації гвардії підполковника Володимира Кокорєва та поставив завдання командиру нової ротації майору Володимиру Горбатюку.

Представники оперативної групи разом з командирами підрозділів відвідали передові оперативні бази та оглянули зони інтересу, де українські військовослужбовці виконують бойові завдання вищих штабів. Вони ознайомилися з умовами несення служби на військових базах “GATE – 1” поблизу кордону з Республікою Сербія, “CABRA”, що знаходиться у північній частині Косово, неподалік албанського населеного пункту Чабра та “NOTHING HILL”, де на даний час комендантом перебуває український офіцер – майор Володимир Воловик.

Процес передачі та прийому посад, техніки й майна проходить відповідно до плану, що визначив керівник оперативної групи Міністерства оборони України полковник Юрій Гудєєв. Повністю заміну особового складу національного контингенту багатонаціональної бойової групи “East” сил KFOR заплановано провести наприкінці квітня.

Петро Гасай, Косово, Республіка Сербія

http://na.mil.gov.ua/5640-trivaye-rotaciya-ukra%D1%97nskogo-nacionalnogo-kontingentu-v-kosovo

Пресса о миротворцах в Косово

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества