Украинский контингент в HelBRoC
 

Морпіхи з Феодосії заступлять на бойове чергування у складі бойової такт. групи ЄС

1 липня, о 9.00, у місті Феодосія, на базі батальйону морської піхоті Військово-Морського Сил ЗС України відбудеться ритуал заступання роти морської піхоті ВМС ЗС України на бойовий чергування у складі Бойової тактічної групи Європейського Союзу “ХЕЛБРОК”.

Бойовий група – ції Формування сил негайного реагування, призначення для проведення операцій з урегулювання кризових СИТУАЦІЙ Під проводом Європейського Союзу.
Назва БТГ “HelBRoC” – скорочення від назв країн (Греція, Болгарія, Румунія, Кіпр – Hellas, Bulgaria, Romania, Cyprus), які представлені Як нації-учасніці бойової тактічної групи.

Емблема групи є білий голуб, Який несе оливкову гілку до палаючої земної кулі, на фоні Прапор Євросоюзу. Над Емблема розміщені прапори країн-учасниць. На новій емблемі є и прапор України.

Україна підпісала Ноту Щодо вступити до бойової групи в ролі третьої сторони.

Спектр Завдання для БТГ Євросоюзу включає в себе: 1. Операції з силового роз’єднання сторін конфлікту (врегулювання кризових СИТУАЦІЙ, Операції з підтрімкі світу, забезпечення безопасности ліній комунікацій); 2. Операції Щодо Запобігання конфлікту (превентивне розгортання, об’єднані Операції з роззброєння, введення санкцій та ембарго); 3. Евакуаційні Операції некомбатантів (Цивільного населення); 3. Надання допомог у проведенні гуманітарніх операцій (Під година ліквідації НАСЛІДКІВ катастроф, при міграційніх переміщеннях у безпечні райони).

Термін розгортання БТГ ЄС – 5-10 діб. БТГ проводять Операції автономно або на початково етапі масштабних операцій.

Основною країною (нацією) Формування и керівніцтва БТГ визначена Греція, на неї покладені Головні обов’язки Щодо проведення операцій Під політічнім управлінням Євросоюзу. За Формування БТГ в Греції відповідає 71-а аеромобільна бригада, командир якої – бригадний генерал Хрістос Каввадіас – є командиром бойової тактічної групи. Оперативний штаб БТГ “ХЕЛБРОК” діслокується у грецький місті Ларісса. У штабі БТГ Працюють 8 офіцерів ЗС України, в тому чіслі на посаді заступника начальника штабу з харчуванням забезпечення.

Чісельність особового складу БТГ до 1500 ОСІБ. Крім аеромобільного батальйону Греції, Який є основою групи, до БТГ входити болгарська аеромобільна рота, рота забезпечення штабу з військовою поліцією Кіпру, різноманітні підрозділі, зокрема два відділення псіхологічніх операцій Румунії, Спільний Грецька-кіпрській медичний підрозділ, підрозділі: спеціальніх операцій, протіповітряної оборони, транспортний вертолітній ТОЩО.

Україну представляє 1-ша рота морської піхоті ВМС ЗС України, Яки разом з болгарською ротою підсілює грецький аеромобільній батальйон.

Після успішного Досягнення ПОВНЕ операційніх можливости БГ “ХЕЛБРОК” вже двічі заступала на піврічне чергування у 2007 та 2009 роках. Наступний Період – з 1 липня и до кінця поточного року. Планується чергування и у Першому півріччі 2014 року.

Протяг останніх двох місяців ВСІ підрозділі БТГ “ХЕЛБРОК” завершили свою підготовку проведення оцінкі та сертіфікації. Керівництво групи “ХЕЛБРОК” здійснювало безпосередній моніторинг оцінювань, проводило зустрічі з Особова складом задекларованіх підрозділів з метою Обговорення Всіх проблемних харчування, ознайомлення з підготовкою, озброєнням технікою та бойовий можливости підрозділів. Український підрозділ успішно пройшов сертіфікацію 15-17 червня 2011 року.

Планується, Що український підрозділ у складі БТГ нестіме чергування у пункті постійної діслокації в Україні з подалі можлівістю негайного розгортання в складі БТГ у кризових районах.

 

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества