Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 16 квітня 2022

НОВИНИ З ФРОНТУ: обстановка на сьогодні, – 16 квітня 2022

52 доба війни росії проти України

Центр – WEBSITE: http://mediarnbo.org

Центр – TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр – FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Центр – YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCJNNRButA6p0EU-T2GjoHAQ/videos 

Розпочалася п’ятдесят друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
 
Російська федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти України.
 
Найактивніші дії російського ворога зафіксовані на Слобожанському та Донецькому напрямках.
 
На Волинському, Полісському та Сіверському напрямках ворог активних дій не вжив. Відбувається переміщення ймовірно окремих підрозділів 35-ї та 36-ї комбінованих армій Східного військового округу. Вантажівки та спецтехніки та заправники рухаються до місць завантаження.
 
На Слобожанському напрямку російські окупанти продовжують воювати за участю окремих підрозділів 6-ї та 20-ї комбінованих армій, 1-ї танкової армії Західного військового округу, 35-ї та 36-ї армій комбінезонованих озброєнь, 68-ї армій армій РПС Східного військового округу. , ВДВ, берегові війська Балтійського та Північного флотів.
 
Основний фокус російського ворога на перегрупуванні та посиленні військ, продовжує часткову блокаду міста Харкова та його обстріли артилерією.
 
В районі міста Ізюм російський ворог зосередив до 22 батальйонних тактичних груп. Основні зусилля ворога зосереджені на утриманні раніше зайнятих позицій та досягнутих рубежів. З метою посилення угруповання на цьому напрямку відзначається розгортання додаткових підрозділів з Комбінованої армії озброєння.
 
Не виключено, що російський ворог посилює свої дії в напрямку населених пунктів Ізюм та Барвінкове, щоб досягти тилу підрозділів об’єднаних сил біля м. Слов’янськ.
 
На Донецькому та Таврійському напрямках російський ворог намагається утримати окуповані території. Основні зусилля зосереджує на взятті під контроль населених пунктів Попасна та Рубіжне, встановленні повного контролю над містом Маріуполь. Вживає заходів для відновлення боєздатності та поповнення боєприпа Намагаюсь покращити тактичне становище. Продовжуються обстріли на більшості напрямків.
 
Суттєвих змін в ситуації в Сіверодонецькому районі не відбулося, російський ворог збільшив інтенсивність вогню з метою нанесення втрат, висущення наших військ та можливо підготовки до наступальних операцій.
На Попаснянському напрямку російський ворог веде постійний вогонь по підрозділах українських військ. За допомогою моторизованих підрозділів піхоти, у співпраці з батальйоном однієї з приватних військових рот, русінський ворог намагається покращити тактичну ситуацію, просунутися вглиб населеного пункту Попасна. Це не успішно.
 
В районі міста Торецьк російський ворог продовжує вести періодичні вогонь з метою виснаження наших військ. Готується до посилення бойових дій в районі Авдіївки.
 
На Південнобуському напрямку дії ворога характеризувалися заходами з відновлення боєготовності, поповнення резервів, позиціями інженерної техніки в районах Любимівки, Петрівки, Хрещанівки та зміцнення їх просунутих позицій с, ймовірно, підрозділи мобілізаційного резерву 1-го та 2-го армійських корпусів.
 
Очікується, що ворог продовжить боротися за досягнення адміністративних кордонів Херсонської області та спробує відновити наступ.
 
У водах Азовського моря морське угруповання противника продовжує виконувати завдання з блокування порту Маріуполя та надання вогневої підтримки на береговому напрямку.
 
Через наявність російських військових кораблів у Чорному морі, озброєних морськими крилатими ракетами “Калібр”, спостерігається підвищений рівень загрози застосування російськими окупантами ракетної зброї в оборонній промисловості та логістичній інфраструктурі України.
 
На території Донецької та Луганської областей минулої доби відбито десять атак російських ворожих, знищено три танки, один бронетранспортер, одну одиницю спецтехніки, два автомобілі та три ворожі артилерійські системи. Один бронетранспортер окупантів потрапив у полон.
 
Повітряні Сили Збройних Сил України за попередню добу вразили сім повітряних цілей: один літак, один гелікоптер, три БПЛА та дві крилаті ракети.
 
Віримо в Збройні Сили України!
 
Переможемо разом!
 
Слава Україні!
http://mediarnbo.org/