Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 жовтня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 жовтня 2021

Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції Збройних Сил України з метою підтримання напруги та провокування вогню у відповідь.

Центр  TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр  FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Упродовж минулої доби, 05 жовтня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В районі Трьохізбенки ворожі збройні формування обстріляли наші позиції з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу Новотошківського окупанти двічі здійснили обстріли, використовуючи станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, а також стрілецьку зброю.

Біля Красногорівки ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

В напрямку Кримського найманці двічі  застосували міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожого обстрілу один  військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне осколкове поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

Щоб змусити противника припинити вогневу активність, українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Рубежі наших підрозділів, завдяки зусиллям українських воїнів, залишилися незмінними.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 06 жовтня 2021

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію та виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

Екіпажі тактичних ракетних комплексів “Точка-У”, що підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України та несуть бойове чергування на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, за сигналом здійснили марш, зайняли вогневі позиції та відпрацювали точне наведення на цілі.
За інформацією відділу зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України, тренування з нанесення умовних ракетних ударів відбувалося на одному з полігонів бойової підготовки, що на Херсонщині, в умовах, максимально наближених до бойових.
За словами командувача об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, під час тактико-спеціальних навчань розрахунки ТРК “Точка-У” продемонстрували вмілі дії з підготовки вихідні даних для ракетної стрільби, переведення комплексів з похідного положення в бойове, а також перевантаження ракети з транспортно-заряджаючої машини на пускову установку.
– Підрозділ швидко вийшов у район бойового застосування та здійснив топографічну прив’язку перед проведенням поодиноких і групових пусків по місцях зосередження повітряного та морського десанту умовного противника – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Як повідомив командувач, задля виходу з-під можливого удару, військові змінили позиційний район і здійснили умовні пуски по ракетних комплексах, аеродромах, захищених об’єктах і командних пунктах.
Крім того, бойові розрахунки ракетного підрозділу відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, а також з відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника.
– Підрозділи, що несуть бойову службу на південному напрямку, системно займаються підвищенням бойових спроможностей та постійно готові до дій за призначенням, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Інформація головнокомандувача ЗС України

– Сьогодні провів онлайн-зустріч з генерал-лейтенантом Кітом Дейтоном (США), пані Джилл Сніклер (Канада), генералом Волкером Галбаером (ФРН), генералом Сером Гордоном Мессенджером (Великобританія), генерал-лейтенантом Анджеєм Фалковскі (Республіка Польща) та генерал-майором Віталіюсом Вайкшнорасом (Литовська Республіка), – заявив учора головнокомандувач ЗС України, генерал-лейтенант Валерій Залужний. – Ми обговорили хід оборонної реформи, зокрема впровадження системи об’єднаного керівництва. Незмінним пріоритетом залишається досягнення взаємосумісності та в цілому військових критеріїв для набутття членства в НАТО, над чим будемо спільно працювати.
Багатий досвід радників високого рівня є ще однією опорою для незворотних змін у Збройних Силах України.
“Дуже ціную допомогу, яку нам надає група стратегічних радників високого рівня при Міноборони та ЗС України”, – підсумував головнокомандувач ЗСУ.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Випробувальна бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, проводить функційні випробування безпілотного авіаційного комплексу “Atlas PRO? (Латвійська республіка). Основна частина заходів проводиться на Чернігівщині.
Як повідомила пресслужба ДНДІ ВС ОВТ, мета випробувань – встановлення значень бойових, технічних, і експлуатаційних характеристик БпАК та оцінка відповідності отриманих характеристик оперативно-тактичним вимогам до безпілотного авіаційного комплексу мультироторного типу. Випробування проводяться в три етапи: лабораторні, наземні та льотні.
Варто зазначити, що під час оцінки можливості виконання завдань БпАК в умовах гірської місцевості, льотні експерименти проводились в складних метеорологічних умовах з непідготовлених майданчиків висотою понад 2000 метрів над рівнем моря. Зокрема, в ході проведення випробувань в умовах високогір’я, була надана практична допомога гірським рятувальним загонам Закарпатської області в проведенні пошуково-рятувальної операції в районі Свідовецького хребта (1883 м).
За результатами функційних випробувань Замовником буде прийнято рішення щодо доцільності прийняття на озброєння Збройних Сил України нового типу авіаційної техніки.
Довідково: БпАК мультироторного типу першого класу – призначений для ведення повітряної розвідки із застосуванням оптико-електронних засобів в реальному масштабі часу за простих та складних метеорологічних умов. На даний час виконано 100 випробувальних польотів за програмою та методиками, які розробив Інститут. Загалом передбачається виконання понад 250 польотів.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Головне управління розвідки України інформує: командування російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях посилює готовність до застосування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.
Зокрема, під виглядом перевезень майна автомобільним транспортом для підготовки до зимового періоду, до передових підрозділів приховано завозиться додаткове озброєння і боєприпаси, прибувають диверсійно-розвідувальні підрозділи, зросла інтенсивність тренувань з бойової готовності, у т.ч. в артилерійських та мінометних підрозділах.
У такий спосіб, окупанти приховано готують активізацію обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил з метою завдавання збитків, провокування вогню у відповідь та знищення елементів системи спостереження.

Інформація Держприкордонслужби України

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко ознайомив представників Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) США в Україні з облаштуванням українсько-російської ділянки кордону.

«Ми повинні забезпечити спостереження за кожним метром державного кордону з РФ та Білоруссю, тому що в будь-який момент ми можемо очікувати тут переправлення диверсійно-розвідувальних груп, нелегальних мігрантів тощо. Звісно, ніякі перешкоди не врятують Україну від повномасштабного вторгнення, проте комплекс стаціонарних інженерних споруд та систем відеоспостереження, якими на даний час обладнана ділянка кордону з РФ, забезпечить нам своєчасне виявлення такої загрози, надасть час підготуватися для відсічі та підходу сил ЗСУ», – зазначив Сергій Дейнеко.

Американські партнери відзначили позитивну динаміку в розбудові прикордонної інфраструктури вздовж українсько-російської ділянки кордону.

Інформація Служби безпеки України

Служба безпеки України проводить системну роботу із нейтралізації загроз державній безпеці на сході України.

З початку 2021 року:

  • Лише поблизу лінії розмежування затримано 9 бойовиків «Л/ДНР», які причетні до обстрілів позицій українських військових;
  • Співробітниками спецслужби встановлено місцезнаходження 53-х ворожих схронів. З них вилучено сотні кілограмів вибухівки, яку бойовики планували використати для диверсій у регіоні;
  • Викрито 190 інтернет-агентів, які діяли в інтересах спецслужб РФ. Вони закликали до захоплення державної влади та порушення територіальної цілісності України.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 05.10.2021 р. склали 1 особу:

  • санітарні (300) – 1 (1 – 7 омсбр 2 АК, не бойовий, не статутні взаємовідносини).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Разом до перемоги!

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/10/06/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-06-zhovtnya-2021/