Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 05 жовтня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 05 жовтня 2021

Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, збройні формування Російської Федерації і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.

Центр  TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр  FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Протягом минулої доби, 4 жовтня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Біля Лебединського ворожі збройні формування здійснили прицільний обстріл наших позицій з ручних та станкових протитанкових гранатометів, а також з підствольних гранатометів.

Поблизу Новотошківського ворог двічі вів вогонь з великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії розмежування.

Втрат серед військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил немає.

На збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили його припинити вогневу активність.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 05 жовтня 2021

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

Делегація державних посадовців Естонської Республіки на чолі із Канцлером Міністерства закордонних справ Естонії паном Йонатаном Всевіовом відвідала район проведення операції Об’єднаних Сил.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський вчора, 4 жовтня, відрекомендував нового командувача військ Оперативного командування “Північ” особовому складу управління та командирам підпорядкованих військових частин та установ.
За інформацією служби зв’язків з громадськістю ОК «Північ», генерал Сирський вручив новопризначеному командиру витяг з наказу та побажав успішного становлення на новому місці служби. Своєю чергою, Віктор Ніколюк звернувся до особового складу, зауваживши, що найбільше цінує в роботі людяність, професіоналізм та відданість військовому обов’язку.
Генерал-майор Збройних Сил України Віктор Дмитрович Ніколюк з березня 2017 року і до цього часу служив на посаді начальника 169-го навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого. До того – командир 92-ї окремої механізованої бригади.

Інформація  Командування ССО ЗС України

Співпрацю української Церкви та Війська обговорили Предстоятель Православна Церква України та командувач Сил спеціальних операцій ЗС України. Під час зустрічі торкнулися теми підтримки військовослужбовців з боку духовенства, розвитку капеланської служби. За словами Митрополита Епіфанія, зв’язок церкви і збройних сил насамперед є необхідним для особового складу.
У розмові обговорили використання релігійного впливу російським агресором через підконтрольні кремлю церковні структури, що діють в Україні. Адже, з їхньою участю РФ здавна просуває серед українців наративи про “один народ” і “братські зв’язки” з росіянами. Маніпуляції цими меседжами російська влада активно використовує під час агресії проти України.
За словами командувача ССО України, духовна підтримка священиків, їхня постійна комунікація з військовослужбовцями є надзвичайно важливою для війська.
Під час зустрічі Митрополит Епіфаній вручив Григорію Галагану орден Святого великомученика Юрія Переможця “за віддане служіння Богові й Україні та жертовність у захисті добра і правди”. В свою чергу командувач подарував Предстоятелю ПЦУ статуетку воїна-спецпризначенця.
Нагадаємо, що напередодні Дня ССО України у Командуванні заклали символічний камінь на місці побудови великого меморіального комплексу, присвяченого воїнам-спецпризначенцям, які віддали свої життя під час російсько-української війни та каплиці. Раніше на цьому місці вже висадили 80 дерев, кожне з яких пов`язане з іменем загиблого вояка.
Під час церемонії вшанування місце закладання символічного каменя освятив капелан Леонтій Никитенко.
“Можна бути сильним тілом, але немічним душею” – Митрополит Епіфаній.

Інформація Держприкордонслужби України

Протягом жовтня-грудня 2021 року до лав Державної прикордонної служби України планують призвати 1700 осіб з 23 областей України та Києва. З них 40 чоловіків відберуть в Морську охорону Держприкордонслужби.
Призову на строкову службу підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби чоловіки, громадяни України, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років та старші громадяни, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.
Молоді люди зі ступенем вищої освіти – магістр, служитимуть до 12 місяців, інші – до 18. Військовослужбовці строкової служби до служби в ООС залучатися не будуть.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10.00 05 жовтня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 669 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 713 осіб, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 144 особи.
За минулу добу зареєстровано 82 нових випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 12 осіб госпіталізовані до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 231 180 осіб отримали 1 дозу вакцини. Повторно провакциновано 203 460 осіб.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 04.10.2021 потребує додаткового уточнення.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Разом до перемоги!

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/10/05/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-05-zhovtnya-2021/