Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС –15 жовтня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 15 жовтня 2021

Збройні формування Російської Федерації продовжують обстрілювати позиції Збройних Сил України з метою підтримання напруги та провокування вогню у відповідь.

Центр  TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр  FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Упродовж минулої доби, 14 жовтня, російсько-окупаційні війська 3 рази порушували режим припинення вогню, з них 1 раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Поблизу Південного окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Біля Новолуганського позиції українських воїнів ворог обстріляв з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі Катеринівки противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 15 жовтня 2021

Станом на 09:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Наші воїни контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

У Сєвєродонецьку до Дня захисників та захисниць України вперше відбувся військовий парад за участі військовослужбовців ЗСУ та представників інших силових структур, котрі задіяні до операції Об’єднаних сил.
У парадній ході взяли участь більше 1200 військовослужбовців та більше 30 одиниць військової техніки.
До Маріупольського військового госпіталю доставили гуманітарний вантаж медичного призначення, передача якого здійснювалася у рамках міжнародної стратегічної ініціативи «Допомога Схід» та з нагоди Дня захисників та захисниць України.
Як повідомив засновник ініціативи, командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, військово-медичний заклад отримав сучасні медикалізовані електричні ліжка, спеціалізовані матраци, медичні меблі та інше медичне обладнання.
– Одним з головних напрямків нашої стратегічної ініціативи є цільова допомога військово-медичним закладам, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей, а також забезпечення їх усім необхідним, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Своєю чергою, командувач подякував французьким партнерам та українським перевізникам, які здійснюють відправлення необхідного гуманітарного вантажу медичного призначення.
– Саме завдяки цій спільній взаємодії військові медики надають якіснішу та ефективнішу допомогу як українським військовослужбовцям, так і цивільному населенню. Сподіваюся, що нашими добрими вчинками ми повертаємо їм усім відчуття комфорту та підтримки, – зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Інформація Головного управління розвідки МО України

«З кадрами треба постійно працювати» – відомий вислів останнього Головного командира УПА Василя Кука, якого ще за життя називали найкращим розвідником та конспіратором. Він очолив збройний опір в Україні після вбивства Романа Шухевича, і сам ще понад чотири роки керував повстанською армією до свого полону у 1954 році.

Спецслужби СССР сподівалися що після захоплення головного командира УПА спротив українців піде на спад. Однак налагоджена Куком система розвідувальноі? діяльності, з урахуванням тактики ворога, дала змогу підрозділам УПА вистояти та продовжувати боротьбу аж до 1960-го року.

Інформація Служби безпеки України

Контррозвідники СБУ спільно з військовослужбовцями Збройних Сил затримали на лінії розмежування бойовика так званої «ЛНР». Під час затримання фігурант мав при собі пістолет ПМ з двома спорядженими магазинами, військовий квиток і посвідчення Спеціального центру контролю та координації припинення вогню. Хоча носити зброю співробітникам СЦКК заборонено.
Його завданням, погодженим у рамках Тристоронньої контактної групи, мало бути розмінування сусідньої ділянки. На ній планується відкрити новий пункт пропуску з тимчасово окупованими територіями. Як встановили співробітники СБУ, зловмисник є учасником одного з підрозділів «6 отдельного мотострелкового кАзачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР».
Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 14.10.2021 р. склали 2 особи:

  • санітарні (300) – 2 (2 – орб 2 АК, небойові, внаслідок підриву на НВП).

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 13.10.2021 р. додатково склали 1 особу:

  • санітарні (300) – 1 (1 – 4 омсбр 2 АК, небойовий, внаслідок ДТП).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Разом до перемоги!

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/10/15/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-15-zhovtnya-2021/