Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС –13 жовтня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 жовтня 2021

Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції Збройних Сил України.

Упродовж минулої доби, 12 жовтня, російсько-окупаційні війська 6 разів порушували режим припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Центр  TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр  FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Біля Зайцевого позиції наших воїнів ворог обстріляв зі стрілецької зброї.

Поблизу Новозванівки окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

В районі Кримського ворожі збройні формування застосували станкові протитанкові гранатомети.

В напрямку Причепилівки противник здійснив обстріл з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Позиції українських захисників біля Красногорівки потрапили під обстріл з  мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних систем.

В бік Мар’їнки найманці відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 13 жовтня 2021

Станом на 09:00 ранку, 13 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські підрозділи продовжують виконувати визначені завдання за призначенням.

Інформація Генерального штабу ЗС України

12 жовтня начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала провів зустріч із представниками апаратів аташе з питань оборони країн-партнерів України у форматі «Квінт» (Сполучені Штати Америки, Канада, Велика Британія, Литовська Республіка та Республіка Польща).

Під час зустрічі сторони обговорили стан і перспективи реформування та трансформації ЗС України, а також потреби у підтримці від іноземних партнерів.
– Збройні Сили України вдячні за вагомий внесок кожної із країн-учасників Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування за сприяння у реалізації зовнішньо-політичного курсу України та зусилля у реформуванні Збройних Сил України. Сучасні та ефективні Збройні Сили України є гарантом не лише захисту української державності, але й всієї Європи, особливо в безпекових умовах сьогодення, – сказав начальник Генерального штабу Збройних Сил України.
Генерал-лейтенант Сергій Шаптала окреслив пріоритети подальшого розвитку Збройних Сил України та першочергові завдання для досягнення належного рівня взаємосумісності з підрозділами держав-членів Альянсу. Водночас начальник Генерального штабу зауважив, що першочерговим завданням ЗСУ є локалізація російської збройної агресії та недопущення її поширення вглиб території України.
Представники апаратів аташе п’яти країн висловили одностайну підтримку зусиль, що докладаються керівництвом Збройних Сил у питаннях трансформації вітчизняного війська.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Командування ЗС РФ з 11 жовтня розпочало підсумкову перевірку за 2021 рік російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. При цьому, російське командування приділяє особливу увагу визначенню реальної оцінки готовності до застосування розвідувальних, артилерійських і танкових підрозділів.
Крім того, у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК групи офіцерів Південного військового округу ЗС РФ контролюють всі етапи залікових командно-штабних, тактичних (тактико-спеціальних) навчань (тренувань) безпосередньо у місцях їх проведення.

Інформація Держприкордонслужби України

Минулого тижня на Київщині пройшли відкриті змагання зі стрільби «DVC Ukraine Handgun Cup 2021». Позмагатися за першість прийшло близько ста учасників – і цивільні стрільці, і представники силових структур.
Прикордонників на змаганнях представляли бійці Мобільного Підрозділу “ДОЗОР“. І в індивідуальній першості у класі «Production optics» прикордонники посіли УСІ призові місця!
Пишаємося нашими переможцями!

Інформація Служби безпеки України

Поруч з автотрасою на Луганщині виявлено схрон бойовиків із протитанковими мінами. Схованку було обладнано у покинутій будівлі поблизу автобусної зупинки.
Її у 2014 році облаштували учасники незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» для вчинення диверсій.
Під час огляду схрону правоохоронці вилучили:
  • 13 протитанкових мін ТМ-62м;
  • 7 пострілів до ручного протитанкового гранатомета;
  • 2 протипіхотні міни МОН-50 та МОН-100;
  • 8 бойових гранат із запалами;
  • 13 детонаторів до протитанкових мін.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 12.10.2021 р. склали 2 особи:

  • безповоротні (200) – 1 (4 омсбр 2 АК, небойовий, погіршення стану здоров’я);
  • санітарні (300) – 1 ( 3 омсбр 1 АК, небойовий, обставини уточнюються).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Разом до перемоги!

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/10/13/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-13-zhovtnya-2021/