Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС –11 жовтня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 11 жовтня 2021

Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції Збройних Сил України з метою підтримання напруги та провокування вогню у відповідь.

Упродовж минулої доби, 10 жовтня, російські окупаційні війська 10 разів порушували режим припинення вогню, з них 2 рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Центр  TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр  FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу Мирного окупанти вели вогонь застосовуючи міномети калібру 82 мм та протитанковий ракетний комплекс.

В напрямку Причепилівки противник двічі здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та великокаліберних кулеметів.

Позиції українських воїнів біля Новотошківського ворог обстріляв 4 рази, використовуючи автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

В районі Попасної ворожі збройні формування двічі вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії розмежування.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 11 жовтня 2021

Станом на 09:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські підрозділи продовжують виконувати визначені завдання за призначенням.

ВИСТАВКА «ЦИФРОВЕ МАЙБУТНЄ АРМІЇ»
З 13 по 17 жовтня в Києві на Михайлівській площі, у рамках відзначення Дня захисників та захисниць України, пройде спеціалізована виставка «Цифрове майбутнє армії», під час якої для жителів та гостей столиці буде розгорнуто експозицію сучасних зразків озброєння та військової техніки, які формують обриси армії майбутнього.
Відвідувачі виставки матимуть можливість оглянути високоточну зброю, засоби розвідки, зв’язку та автоматизації управління, радіоелектронної боротьби, роботизовані комплекси, безпілотні літальні апарати тощо.
Слід зауважити, що виставка проходить в умовах продовження збройної агресії з боку Російської Федерації, тому її основним акцентом є демонстрація потенціалу оборонно-промислової держави, а також показ інноваційних технологій, які можуть бути використані для розвитку спроможностей військ (сил) у найближчій перспективі.

Інформація головнокомандувача ЗС України

Головнокомандувач ЗС України, генерал-лейтенант Валерій Залужний в програмі Всеукраїнський діалог Ветерани-громада.
“Хто для мене ветерани? Ветерани – це наша основа, наш резерв і золотий фонд. Це ті люди, про яких я ніколи не забував і буду завжди пам’ятати. І не лише тому, що ворог біля наших воріт. Я їх пам’ятаю, тому що особисто багатьох знаю, люблю, поважаю. Це люди, які отримали бойовий досвід у дуже складний для країни час, люди, які люблять свою Батьківщину. Вони готові не тільки вмирати, але й вбивати за свою державу.
Користуючись нагодою, хочу сказати, що якщо хтось готовий повернутися, я чекаю у лавах Збройних Сил України. Я пам’ятаю про вас, пам’ятаю про те, що ви зробили!”

Інформація Головного управління розвідки МО України

Розвідники морської піхоти вдосконалюють взаємодію з підрозділами оперативного резерву.
У 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського проходять тактичні навчання морських піхотинців та військовослужбовців оперативного резерву першої черги. Мета навчань – вдосконалення управління підрозділами під час ведення бойових дій та їх всебічного забезпечення. Навчання дають змогу підрозділам діяти злагоджено, як єдине ціле
Під час навчань морські піхотинці відпрацьовують тактичні дії при штурмі та зачистці будівель із використанням сучасної системи двостороннього вогневого контакту “Лазертаг”, дії підрозділів у складі морського десанту, захоплення морського порту та ведення бою в урбанізованій місцевості. Також захисники України спільно виконують завдання у складі рейдового загону в умовах значної дестабілізації обстановки в районах та поза межами ведення бойових дій, активного застосування противником високоточної зброї, засобів РЕБ та сил спеціальних операцій.

Інформація Держприкордонслужби України

Персонал Центру підготовки з застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора Ігоря Момота (Житомир) взяв участь у навчально-тренувальних зборах з протидії безпілотним літальним апаратам підрозділів спецпризначення суб’єктів боротьби з тероризмом. Зустріч фахівців відбулася на базі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.

Окрім прикордонників, у зборах взяли участь представники Збройних Сил України, Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної кримінально-виконавчої служби України та Управління державної охорони України.

Метою зборів стало набуття спроможностей щодо боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, виконання практичних завдань в умовах застосування противником засобів протидії БпЛА та обмін передовим досвідом різних підрозділів у сфері безпілотної авіації.

Під час практичної фази учасники відпрацьовували навчально-тренувальні вправи за окремо визначеними сценаріями. Екіпажі БпАК здійснювали пошук, виявлення та супроводження техніки й умовних терористів, збирали інформацію, необхідну для застосування штурмової групи. А підрозділи радіоелектронної боротьби займалися виявленням й ідентифікацією безпілотників, визначали їх становище та здійснювали радіоелектронну боротьбу з БпЛА як літакового, так і мультироторного типу.

За результатами проведення навчально-тренувальних зборів, начальник Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова генерал-майор Олександр Левченко подякував усім учасникам за плідну співпрацю та побажав нових звершень у сфері застосування безпілотної авіації.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 10.10.2021 р. склали 2 особи:

  • санітарні (300) – 2 (1 – 9 омсп 1 АК, небойовий, ампутація нижньої кінцівки внаслідок підриву на НВП; 1 – 11 омсп 1 АК, погіршення стану здоров’я).

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 09.10.2021 р. додатково склали 1 особу:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 3 омсбр 1 АК, небойовий, обставини уточнюються).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Разом до перемоги!

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/10/11/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-11-zhovtnya-2021-2/