Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 жовтня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 жовтня 2021

Протягом минулої доби, 30 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Центр – TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр – FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Біля Новотошківського ворожі збройні формування двічі обстріляли позиції наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Поблизу Кам’янки окупанти двічі вели вогонь з артилерії калібру 122 мм, а також з мінометів калібру 82 мм та 120 мм.
В районі населеного пункту Попасна найманці здійснили два обстріли з гранатометів різних систем.
Зі станкових протитанкових гранатометів різних систем ворог вів вогонь в бік Золотого-4 та Катеринівки.
Поблизу Світлодарська противник застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Неподалік Кримського окупанти вели обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
В районі Павлополя найманці двічі обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
В бік Талаківки ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Вічна пам’ять!

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям.

Командування та особовий склад Об’єднаних сил, а також команда Інформаційно-аналітичного центру національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким героя, який загинув за Україну.

Війна триває…

Ще один український захисник отримав вогнепальне поранення. Військовослужбовець перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої важкості.
На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, чим змусили ворога припинити вогневу активність.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 01 жовтня 2021

Станом на 07:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

Групи резерву Національної гвардії України зі складу ООС провели навчання.
Як повідомила Пресслужба НГУ в ООС, у Донецькій області відбулись тактико-спеціальні навчання з організації взаємодії та координації дій Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України. Учасники навчань вчергове відпрацьовували алгоритм дій при ліквідації масових заворушень.
За легендою представники Нацполіції та НГУ повинні були приборкати розлючений та неконтрольований натовп. Підпали, вибухівка та супротив правопорушників під час навчання створювали максимально реалістичні умови.
Керівник навчань зазначив, що задоволений роботою правоохоронців: «У кожного з нас – своя специфіка роботи і своя методика, однак, в критичні моменти ми усі повинні діяти, як один організм. Однопланові небезпеки відходять у минуле і ми повинні бути готовими долати комплексні загрози. Сьогоднішні навчання показали, що усі підрозділи МВС до цього готові, однак ми не повинні зупинятися на досягнутому, а навпаки – маємо тримати високу планку та постійно вдосконалюватися».
Загалом навчання продемонстрували високий рівень взаємодії та координації дій між усіма підрозділами системи МВС України, особливо в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Інформація головнокомандувача ЗС України

Як повідомив головнокомандувач ЗС України, генерал-лейтенант Валерій Залужний, учора, в заключний день активної фази СКШН «Об’єднані зусилля – 2021» на полігоні «Урзуф» він з британським колегою – Командувачем Стратегічного командування Збройних Сил Великої Британії генералом Патріком Сандерсом спостерігали управління батальйонно-тактичною групою, що складається з підрозділів Збройних Сил України, Великобританії та Швеції, під час виконання завдань у складі протидесантного резерву.

“Було продемонстровано ведення наступу на непідготовлену оборону противника, організація та ведення протидесантної оборони багатонаціональною БТГр. Цілі, які були поставлені на цьому етапі, досягнуті. Підсумовуючи навчання в цілому, хочу наголосити, що воно пройшло на відмінно, підрозділи ЗС України, які взяли участь в «Об’єднаних зусиллях – 2021», довели готовність до виконання завдань за призначенням”, – підкреслив головнокомандувач.

Інформація Генерального штабу ЗС України

На полігоні Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів, що на Миколаївщині відбувся завершальний етап активної фази стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднанні зусилля-2021».
За повідомленням Інформагентства АрміяInform – групи висвітлення СКШН “Об’єднані зусилля – 2021”, у ході практичних дій українсько-грузинський підрозділ, за підтримки авіації, успішно відпрацював ведення наступальних дій на непідготовлену оборону противника.
Нагадаємо, що під час підготовки СКШН були враховані досвід збройних конфліктів останніх років та Антитерористичної операції й операції Об’єднаних сил, а також сучасні підходи до застосування військ (сил) країн-членів НАТО.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Офіцери-розвідники Повітряних Сил ЗС України успішно виконали всі навчальні завдання у рамках СКШН «Об’єднані зусилля – 2021».

На визначених полігонах завершились підсумкові тактичні навчання підрозділів Повітряних Сил ЗС України, які відбувалися в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021».

Під час СКШН офіцери-розвідники Повітряних Сил ЗС України виконували завдання в умовах інтенсивної зміни обстановки та її максимального наближення до реальних бойових умов.

Під час навчань також показала свою ефективність автоматизована система мобільних командних пунктів, робота яких була організована відповідно до концепції розподілених пунктів управління за прикладом досвіду держав – членів НАТО.

Інформація  Командування ССО ЗС України

ССО України провели успішні спеціальні операції під час завершальної фази СКШН «Об’єднані зусилля ? 2021».
Знищення ворожих об’єктів, виведення з ладу ключових елементів інфраструктури противника, ліквідація та захоплення в полон верхівки незаконних збройних формувань. Все це відпрацювали воїни ССО України під час СКШН «Об’єднані зусилля ? 2021».
До виконання спеціальних операцій також були задіяні бійці Руху опору, які виконували покладені завдання разом із воїнами тактичних груп. Під час навчань «Об’єднані зусилля ? 2021» військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ працюють у тісній взаємодії зі своїми іноземними колегами з країн НАТО у складі багатонаціонального підрозділу.

Інформація Держприкордонслужби України

Поблизу Маріуполя проходять тактико-спеціальні навчання з тероборони. За легендою, група диверсантів захопила корабель та спробувала висадитись на узбережжя. Тактична група катерів Морської охорони перехопила порушників в акваторії. Далі умовний противник захопив об’єкт цивільної інфраструктури та намагався проникнути вглиб території.
Прикордонники ліквідували частину диверсантів та блокували захоплений цивільний об’єкт. Штурм будівлі з диверсантами провели бійці спецпідрозділу Служби безпеки України.
У тренуваннях у Донецькій області беруть участь представники всіх складових сектору безпеки і оборони України.
 

Інформація Служби безпеки України

Нагадаємо: Служба безпеки України, у партнерстві з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», проводить інформаційну кампанію «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ».
Її головне завдання – донести до громадян інформацію про «гарячу лінію» СБУ:
0-800-501-482,
на яку можна звертатися у випадках, коли є дані про можливу загрозу нацбезпеці України.
Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.
Головна мета кампанії – боротьба з сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди країни-агресора.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 30.09. 2021 додатково уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!   Разом до перемоги!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/10/01/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-01-zhovtnya-2021/