Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 вересня 2021

Протягом минулої доби, 8 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

У напрямку населених пунктів Опитне та Авдіївка російські найманці застосували міномети 120-го калібру по позиціях наших захисників.

Неподалік Павлополя противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

У районі населеного пункту Широкине окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Також ворог здійснив прицільний обстріл з артилерії калібру 122 мм поблизу населених пунктів Кряківка та Старогнатівка.

Біля Золотого-4 збройні формування Російської Федерації двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил з ручних та станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині зафіксовано прольоти трьох ворожих безпілотників типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування.

В результаті ворожого вогню двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали осколкові поранення. Після надання першої медичної допомоги поранених транспортували до лікувального закладу. Стан їхнього здоров’я — середньої важкості.

У відповідь на ворожі обстріли українські захисники відкривали вогонь з незаборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 09 вересня 2021

Станом на 09:00 ранку порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4245 транспортних засобів, 4305 осіб, з яких 4218 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 4 особи. Виявлено 53 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 35 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1361 особа, на підконтрольну Україні територію прибуло 1322 особи та через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 5 осіб.

Інформація Української сторони СЦКК

Українська сторона СЦКК повідомляє про факти порушень з боку збройних формувань РФ та її найманців на непідконтрольній Уряду України території Донецької області, які зафіксовані СММ ОБСЄ, та оприлюднені у щоденному звіті №209/2021 від 07 вересня 2021 року.
Місія, здійснюючи моніторинг відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, зафіксувала 13 танків, 3 гаубиці, 7 БМП 1 та 1 бронетранспортер типу (МТ-ЛБ) розміщені з порушенням ліній відведення. Зокрема, поблизу населеного пункту Новоселівка зафіксовано 13 танків T-72, 3 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм), 7 одиниць бойових машин піхоти (БМП-1) з порушенням лінії відведення. Разом з тим, на території об’єкту поблизу житлового району в н. п. Дебальцеве, виявлено 1 бронетранспортер типу (МТ-ЛБ).
Зазначені порушення можуть свідчити про підготовку російсько-окупаційних військ РФ та їх найманців до ведення активних бойових дій.
Водночас Місією вкотре зафіксовано факти систематичного перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на окупованих територіях. Так на блок-посту найманців поблизу н. п. Нова Мар’ївка не пропущено ЗФ РФ патруль Місії, який рухався на південь до н. п. Шевченко. А також на блокпосту поблизу н. п. Заїченко озброєні члени незаконних збройних формувань не пропустили патруль Місії, що рухався на південний захід до н. п. Пікузи.
Факти перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчать про намагання збройних формувань РФ приховати від міжнародних спостерігачів свої порушення та спрямувати їх на дестабілізацію обстановки.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

Як повідомив відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України, особовий склад одного з підрозділів Десантно-штурмових військ зі складу угруповання військ “Південь” продовжує виконання заходів підтримання бойової готовності.

Так, на одному із полігонів відбулися заняття із вогневої підготовки.

Як зазначив командир підрозділу, що підпорядкований Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України та виконуює бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, навчальні цілі – досягнуті.

Інформація Генерального штабу ЗС України

До уваги ЗМІ!
10 вересня 2021 року, о 12:00, в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України (м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 30/1) відбудеться брифінг Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного (Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine) щодо проведення стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021».
За довідками звертатися за телефоном Управління зв’язків з громадськістю ЗС України: (044) 454-42-55, +38 (067) 43 07 186.
Акредитація ОБОВ’ЯЗКОВА і триватиме до 17:00 9 вересня 2021 року.
Збір акредитованих журналістів – об 11:30 10 вересня у холі Центрального будинку офіцерів Збройних Сил України (1 поверх).
Акредитованим представникам ЗМІ мати з собою редакційне посвідчення та паспорт!

Інформація Головного управління розвідки МО України

Про здобутки й перспективи розвитку воєнної розвідки України та розвідувальних частин і підрозділів ЗСУ в ефірі Армія FM розповів генерал-майор Вадим Скібіцький.
«З початком російської агресії довелося дуже швидко ухвалювати рішення щодо переоснащення, переозброєння. На першому етапі ми активно використовували іноземні засоби технічної та інших видів розвідки, яких не вистачало в Україні. У 2015-2016 роках, коли почали виготовляти вітчизняні засоби розвідки, стало набагато простіше. Досягнення – комплексні розвідувальні операції, яких до війни ми майже не проводили, бо не було чітко визначено ворога. Також відбулося розширення видів розвідки. Якщо раніше йшлося тільки про технічну і радіоелектронну, то зараз говоримо про геопросторову, розвідку в кіберпросторі. Окремо хочу виділити роботу з нашими стратегічними партнерами. Ми здобули нові знання завдяки обміну досвідом, які доповнили власними напрацюваннями, набутими під час бойових дій на сході України», – розповів військовим журналістам Вадим Скібіцький.
На питання щодо планів представник розвідувального органу вітчизняного оборонного відомства зазначив: «Плани Головного управління розвідки амбітні. Це національна безпека держави, забезпечення достовірною упереджувальною інформацією керівництва держави та війська. Також це своєчасне викриття загроз для держави. Будемо працювати над удосконаленням структури відповідно до Закону України “Про розвідку”.
Відбуватиметься подальше переоснащення підрозділів новітніми засобами розвідки. Окремий напрям – перехід на стандарти НАТО та розширення роботи з партнерами. Маємо плани активного співробітництва з Альянсом на 2023 – 2025 роки, причому ми вже не просто ділитимемось інформацією, а братимемо участь у розвідувальному циклі, ухваленні рішень, забезпеченні бойових дій у рамках НАТО тощо».

Інформація  Командування ССО ЗС України

Швидкість і, водночас, спокій, вицілювання, положення тіла, врахування поправок, дихання і… постріл.
Як вдень, так і в ночі. Це – ключові складові, які є основою роботи снайпера. Саме ці якості і перевірили снайперські пари, які брали участь у турнірі. Здорова конкуренція, що дозволяла відчути азарт змагання та емоцію драйву в суміші з адреналіном і холодною головою були основними характеристиками цих днів.
Коли ти розумієш, що потрібен влучний постріл, враховуєш всі аспекти польоту кулі, приймаєш зручне положення та намагаєшся спокійно його виконати. І, разом з тим, в крові грає емоція змагання, швидкості, бажання стати кращим. Все це вартує того, щоб викластись на всі 100% із повною віддачею своїй справі.
Понад 30 вправ різного призначення було виконано в ході відкритого міжнародного турніру ССО України зі снайперської стрільби всіма снайперськими парами, що брали участь. Це ЗСУ, СБУ, ГУР, ДПС, Національна поліція, НГУ та воїни з країн-партнерів: Польші, США та Великої Британії.

Інформація Служби безпеки України

Телеканал 1+1 підготував сюжет про наших чотирилапих бійців – службових собак Центру спецоперацій «А» СБУ.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 08.09.2021 р. склали 4 особи:

  • безповоротні (200) – 2 (2 – 4 омсбр 2 АК, не бойовий, погіршення стану здоров’я).
  • санітарні (300) – 2 (1 – 2омсбр 2 АК, не бойовий, погіршення стану здоров’я; 1 – 4 омсбр 2 АК, не бойовий, необережне поводження зі зброєю)

Додатково інформація уточнюється

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/09/09/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-09-veresnya-2021/