Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 вересня 2021

Протягом минулої доби, 7 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

У напрямку населеного пункту Залізне російські найманці обстрілювали позиції українських захисників з станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Зайцевого та Новомихайлівки окупанти застосували стрілецьку зброю.

В районі населеного пункту Водяне ворог застосував гранатомети різних систем.

Біля Причепилівки та Новолуганського окупанти здійснили обстріли наших позицій з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Окрім того, російські найманці здійснили дистанційне мінування протипіхотними мінами ПОМ-2 ділянки місцевості біля населеного пункту Катеринівка.

В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого транспортували до лікувального закладу. Стан його здоров’я  – задовільний.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 08 вересня 2021

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3962 транспортних засоби, 4450 осіб, з яких 4386 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 1 особа. Виявлено 44 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 19 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1182 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 1243 особи та через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» – 25 осіб.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

 За інформацією 07.09.2021 відділу зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України, у Командуванні об’єднаних сил Збройних Сил України урочисто привітали воєнних розвідників з  професійним святом.
Як наголосив, вітаючи воїнів-розвідників, командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, воєнна розвідка займає важливе місце в системі національної безпеки України.
«Ви належите до тієї когорти військовослужбовців, у яких за специфікою діяльності не має можливості бути публічними. Саме, тому ви не отримуєте достатньо уваги з боку громадськості, ви не відомі широкому загалу, одним словом – «невидимі». Але саме завдяки вам Збройні Сили України знають більше і чують краще,» – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За словами командувача, сьогоднішнє свято свідчить про визнання особливої ролі, яку відіграє розвідка у заходах щодо захисту територіальної цілісності та недоторканності України.
«Ваші знання, мужність та винахідливість неодноразово слугували на благо України та українського війська. Ви – справжня еліта Збройних Сил! Щиро вітаю вас із професійним святом,» – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Разом переможемо!

Інформація Генерального штабу ЗС України

За інформацією служби зв’язків з громадськістю Командування Сил логістики ЗСУ, у КСЛ ЗСУ розпочато курс за участю інструкторів мобільної тренувальної групи НАТО.
Днями у Києві розпочато курс з питань процесу оперативного планування логістики за участю представників Командування Сухопутних військ НАТО, м. Ізмір, Турецька Республіка. У заході беруть участь офіцери видів, родів (сил) Збройних Сил України за напрямом оперативного планування та логістичного забезпечення.
Як зазначив старший мобільної тренувальної групи Командування Сухопутних військ НАТО підполковник Андреас Керстенжс, мета заходу – ознайомлення офіцерів Збройних Сил України з процесами оперативного планування логістики відповідно до стандартів #НАТО. За словами начальника групи міжнародного співробітництва Командування Сил логістики Збройних Сил України Олени Колосової, під час курсу планується проведення брифінгів, круглих столів, а також робота у групах.
Спілкування відбувається суто англійською мовою.

Інформація Головного управління розвідки МО України 

Ворогу шансів не лишаю.
Ми не всесильні, але заради України та українців ми готові ризикувати життям!
Ми тихі і непомітні, не просимо слави, але ніколи не пасували перед труднощами.

Інформація Служби безпеки України

СБУ забезпечує вільний доступ до архівів Голодомору і протидіє спробам РФ використовувати цю тему в гібридній війні. Про це заявив директор Галузевого державного архіву СБУ Андрій Когут на міжнародному форумі «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо».
«Завдання спецслужби – захищати державні інтереси, зокрема в інформаційній війні. В інтересах України й надалі забезпечувати вільні та неупереджені дослідження минулого. Тож СБУ продовжить роботу за цим напрямом і надаватиме всім зацікавленим доступ до правди про злочини тоталітарного режиму», – підкреслив Андрій Когут.
Директор Архіву СБУ також нагадав, що у 2009 році СБУ вела провадження кримінальної справи за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932-1933 роках. Тоді слідство зібрало 330 томів справи, допитало 1890 свідків і встановило 857 місць масових поховань жертв Голодомору.
Слідчі спецслужби визначили, що партійні керівники СРСР умисно організували знищення українців, а суд підтвердив факт геноциду.

Втрати російсько-окупаційних військ
Втрати російсько-окупаційних військ 07.09.2021 р. склали 1 особу:
  • санітарні (300) – 1 (4 омсбр 2 АК, не бойовий, в наслідок підриву на НВП).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/09/08/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-08-veresnya-2021/