Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 вересня 2021

Протягом минулої доби, 6 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу населеного пункту Зайцеве ворог обстріляв наші позиції з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

У напрямку Невельського російські окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї.

Поблизу Новолуганського ворог відкривав провокаційний вогонь зі стрілецької зброї.

Противник застосовував міномети 120 калібру, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберний кулемет по наших позиціях неподалік Золотого-4 та Новозванівки.

Обстрілюючи околиці населеного пункту Катеринівка російські окупанти застосували міномети 82 калібру.

Окрім того, на Донеччині зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату невизначеного типу із перетином лінії розмежування, який здійснив скидання двох саморобних вибухових пристроїв.

Бойових втрат серед українських захисників немає.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 07 вересня 2021

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3761 транспортний засіб, 4200 осіб, з яких 4140 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 4 особи. Виявлено 45 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 14 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 869 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1 069 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 252 та 193 відповідно.

Інформація Української сторони СЦКК

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергове застосування ЗФ РФ БпЛА, що є грубим порушенням додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.2020 року.
6 вересня, близько 04.20, ЗФ РФ застосували БПЛА та скинули на північну околицю житлового району населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ Донецької області два саморобні вибухові пристрої, один з яких не спрацював. Вибухові пристрої були виготовлені за допомогою 3D принтера, у кожному містилося до 500 грамів пластичної вибухової речовини. В якості вражаючих елементів були використані спеціально виготовлені «касети» зі сталевими кулями діаметром до 6 мм.
Водночас, лише за останній тиждень, ЗФ РФ 5 разів застосовували БПЛА, при цьому грубо нехтуючи повідомленнями в рамках координаційного механізму від УССЦКК. Наслідками застосування БПЛА стали обстріли позицій Збройних Сил України із забороненого Мінськими угодами озброєння.
Всі вказані порушення зафіксовані та задокументовані українською стороною СЦКК, відповідні ноти направлені до СММ ОБСЄ та органів досудового розслідування України й стануть черговими свідченнями злочинів окупантів на українській землі.
Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

На Приазов’ї стартували змагання на кращий взвод серед танкових підрозділів, які виконують завдання у районі проведення операції Об’єднаних сил. Конкурс проводиться за розробленою програмою, як комплексне тактичне завдання на єдиному тактичному фоні.
Метою змагань є забезпечення готовності особового складу до виконання визначених завдань в складних умовах обстановки, впровадження нових форм і способів підготовки підрозділів та визначення кращого танкового взводу Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.
Участь у конкурсі беруть штатні танкові взводи на штатному озброєнні у складі трьох екіпажів, укомплектованих виключно військовослужбовцями військової служби за контрактом, які перебувають на своїх посадах не менше шести місяців і за своїм рівнем набуття визначених спроможностей є кращими у своїх частинах.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Конкурс дитячої творчості відбувся у ГУР МО України до Дня воєнної розвідки України.
З метою військово-патріотичного виховання молоді, формування в дітей військовослужбовців ЗС України поваги до своєї держави, а також підтримання позитивного іміджу воєнної розвідки України у ГУР МО України відбувся конкурс дитячої творчості “Розвідники на захисті Незалежності України”, присвячений 29-й річниці воєнної розвідки України.
Для участі в конкурсі було надано 99 робіт від 86 учасників. Напередодні професійного свята розвідників журі й представники командування ГУР МО України визначили переможців заходу, нагородили авторів найкращих робіт грамотами та вручили подарунки.
 

Інформація  Командування ССО ЗС України

22 команди із 4 країн взяли участь у відкритому міжнародному турнірі ССО України зі снайперської стрільби.
Учасники з України, Польщі, США і Великої Британії представляли Сили спеціальних операцій, сухопутні війська, поліцейські підрозділи та підрозділи державної безпеки. Упродовж тижня снайперські пари змагалися в найрізноманітніших дисциплінах, а влучну стрільбу демонстрували як вдень так і вночі. Випробування проходили в різних умовах: вправи відпрацьовували як із класичних положень для стрільби так і з вантажівки в русі, на мінних полях та з гелікоптера.
Кількість набраних балів залежала не лише від уміння влучно вражати цілі, а й від спритності та винахідливості стрільців.

Інформація Служби безпеки України

СБУ провела тренування в районі ООС: бойовики планували «підірвати» вокзал у Костянтинівці.
Умовні терористи заклали три «вибухові пристрої». Два з них підірвали одразу, а третій вибух планували вчинити пізніше.
Правоохоронці терміново евакуювали пасажирів і працівників залізничного вокзалу. Службова собака виявила місце закладення останнього «вибухового пристрою», який знешкодили вибухотехніки.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Епідемічна обстановка в Збройних Силах України.
Станом на 10:00 07 вересня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 92 особи. Всього за час пандемії одужало 25 361 особа, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 20 осіб.
За минулу добу зареєстровано 9 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 9 осіб госпіталізовані до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 207 478 особи отримали 1 дозу вакцини. З них 8 058 військових медиків. Повторно провакциновано 158 214 осіб. За минулу добу провакциновано 5 126 осіб (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 06.09. 2021 уточнюється.

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 05.09.2021 р. додатково склали 2 особи:

  • безповоротні (200) – 2 (3 омсбр 1 АК, не бойові, бійка у стані алкогольного сп’яніння).

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/09/07/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-07-veresnya-2021/