Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 вересня 2021

Протягом минулої доби, 5 вересня, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Біля Золотого-4 ворог двічі відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російські найманці застосовували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Неподалік Широкиного ворог вів обстріл зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

На обстріли російських окупантів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Про факти усіх порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 06 вересня 2021

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4059 транспортних засобів, 4450 осіб, з яких 4417 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 4 особи. Виявлено 27 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 15 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 901 особа, на підконтрольну Україні територію прибуло 1072 особи. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 4 та 30 відповідно.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

З метою підтримання постійної високої бойової готовності підрозділів до виконання бойових завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил систематично відбуваються навчання артилерійських підрозділів.

Артилеристи окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького провели тренування з практичним відпрацюванням маршу, розгортання в районі нових вогневих позицій, підготовкою вихідних даних для стрільби, маневру самохідних артилерійських установок в районі розгортання з подальшим переміщенням до інших вогневих позицій та відпрацювання по цілі без стрільби.

Заняття організовано у визначених місцях відведення важкої техніки та озброєння. Під час навчання артилеристи діяли швидко і точно. Усі нормативи виконані на відмінні оцінки.

Тренування артилеристів бригади відбуваються щонайменше двічі на тиждень. Це дозволяє їм підтримувати професійні навички на високому рівні та бути готовим виконати поставлені вогневі завдання своєчасно та ефективно.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Офіцери-розвідники ОК “Схід” проходять навчання на курсі штабного планування за стандартами НАТО.
Як повідомила служба зв’язків з громадськістю ОК “Cхід”, під час курсу військовослужбовці управління оперативного командування вивчають процедури штабного планування, а під час практичних групових занять реалізовують отримані знання, відпрацьовуючи відповідні планувальні документи. Інтенсивна спільна робота з аналізу ситуації, вироблення та обґрунтування планів підготовки і ведення бойових дій супроводжується взаємним обміном бойовим досвідом та плідним обговоренням на конкретних прикладах новітньої військової історії.
За підсумками навчання та складання заліків понад 60 військовослужбовців ОК “Cхід” отримають відповідні сертифікати, а набуті знання і практичні навички планування за стандартами НАТО стануть суттєвим внеском у подальше посилення взаємосумісності ЗС України та держав – членів Північноатлантичного альянсу.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 5 вересня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 86 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 355 особи, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 20 осіб.
За минулу добу зареєстровано 3 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 3 особи госпіталізовані до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 199 851 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 8 058 військових медиків.
Повторно провакциновано 153 468 особи. За минулу добу провакциновано 5 032 осіб (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 05.09.2021 р. склали 1 особу:

  • санітарні (300) – 1 (2 омсбр 2 АК, не бойовий, в наслідок підриву на НВП).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/09/06/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-06-veresnya-2021/