Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 03 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 03 вересня 2021

Протягом минулої доби, 2 вересня, зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Неподалік Золотого-3 ворог двічі відкривав вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В районі Новомихайлівки російсько-окупаційні війська здійснювали обстріл з мінометів 120-го калібру.

Біля Красногорівки противник застосовував артилерію калібру 100-мм.

Поблизу населеного пункту Новотошківське окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває у медичному закладі, стан його здоров’я — задовільний.

З метою припинення агресивних дій ворога українські захисники відкривали вогонь з незаборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 03 вересня 2021

Станом на 09:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4093 транспортних засоби, 4200 осоіб, з яких 4177 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялася 1 особа. Виявлено 40 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 19 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1010 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1069 осіб.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Як повідомляє служба зв’язків з громадськістю КСП ЗСУ, Командувач Сил підтримки Збройних Сил України полковник Дмитро Герега нагородив кращі кінологічні розрахунки, які брали участь у святковому параді з нагоди 30 річниці Дня Незалежності України.
Під час урочистого шикування на території Командування був зачитаний наказ Командувача та вручені цінні подарунки, грошові премії, грамоти та подяки. Нагороди отримали усі учасники параду та їхні вихованці – службові собаки. Чотирилапі помічники одержали з рук полковника Гереги пам’ятні відзнаки та по важкому мішку смаколиків.
У Збройних Силах України несуть службу понад пів тисячі службових собак. Вони виконують завдання у підрозділах Сухопутні війська ЗС України, Десантно-штурмових військ, Повітряних Сил, Військової служби правопорядку, Сил підтримки та Сил логістики.
Основні завдання чотирилапих помічників – мінно-пошукова робота, пошук наркотичних речовин, охорона аеродромів, баз, складів та арсеналів.
Найбільш розповсюджені породи собак у Збройних Силах: німецька вівчарка, малінуа, лабрадор-ретривер.
– Виховати службового собаку дуже важка справа. Кінолог передусім має бути добрим психологом. Коли психолог говорить з людиною, то розуміє її потреби, а тут необхідно, просто подивившись на свого товариша, зрозуміти, чого він потребує чи що хоче тобі повідомити. Складність полягає саме в цьому, – каже начальник кінологічного відділу Командування Сил підтримки ЗС України підполковник Петро Бружина.

Інформація Головного управління розвідки МО України

У Новоград-Волинському, що на Житомирщині, на території Меморіалу загиблим захисникам України відкрили восьму стелу з іменами полеглих героїв.
На семи стелах Меморіалу викарбувано двісті імен загиблих земляків, які ціною власного життя виборювали мир в Україні. Днями тут відкрили восьму стелу з іменами ще п’ятьох полеглих героїв. Серед них є двоє військових розвідників зі складу 54 окремого розвідувального батальйону імені Михайла Тиші, які загинули цього року, захищаючи нашу державу від російських окупантів. Це Олексій Кайданович та Олександр Пекур.
Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам України!
Інформація Служби безпеки України
CБУ викрила рекламну агенцію, яка розробляла інформкампанії для «Л/ДНР» та окупантів Криму
Серед вилучених «архівів» агенції є макети та готова продукція з надписами: «Харьковская республика», «Одесская республика», «Родина у нас у всех одна – Россия. Глава ДНР А.В. Захарченко» тощо.
А останнім часом підрядники підготували серію кампаній для сепаратистів із гаслами:
??«Сохранили мир! Обеспечим стабильность. Крым Единая Россия»;
??«Весна победы нашей. Крым Единая Россия»;
??«Год Крымской весны. Наш выбор-наша победа!»;
??«Прорвем любые блокады. Сергей Аксёнов. Глава республики Крым. Крым новых возможностей».
За попередньою інформацією, агенція в Києві є дочірньою компанією московської фірми і повністю контролюється громадянами РФ.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження.
То що, війна на Донбасі все ще громадянська???
 
Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 3 вересня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 82 особи. Всього за час пандемії одужало 25 347 осіб, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 20 осіб.

За минулу добу зареєстровано 17 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 14 осіб госпіталізовані до закладів охорони здоров’я.

Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 189 481 особа отримали 1 дозу вакцини.
З них 8 038 військових медиків. Повторно провакциновано 147 785 осіб. За минулу добу провакциновано 2 733 осіб (перше введення).

Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 02.09.2021 уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/09/03/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-03-veresnya-2021/