Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 вересня 2021

Упродовж минулої доби, 24 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення, в порівнянні з попередньою добою, значно зросла.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню, при цьому 2 рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку Новолуганського російські найманці двічі здійснили прицільний обстріл наших позицій, використовуючи ручні протитанкові гранатомети та заборонені міномети калібру 82 мм та 120 мм.

Вдруге міномети калібру 120 мм. були задіяні поблизу Верхньоторецького, при чому окупанти випустили 17 снарядів.

Неподалік Світлодарська противник вів прицільний обстріл позицій українських воїнів із станкових протитанкових гранатометів.

В бік Лебединського та Новозванівки ворог вів численні обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окупанти відкривали щільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Водяного та чотири рази поблизу Золотого-4.

Крім того, біля населених пунктів Водяне та Широкине російсько-окупаційні війська застосували два ворожих безпілотних літальних апарати, за допомогою яких скинули ВОГ-17.

Також в напрямку населеного пункту Нью-Йорк здійснили дистанційне мінування ділянки місцевості протипіхотними мінами ПОМ-2.

Військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння.

Втрат серед українських воїнів немає.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 25 вересня 2021

Протягом поточної доби, 25 вересня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

Делегація посадових осіб Європейського союзу відвідала район проведення операції Об’єднаних сил. Під час візиту відбулася зустріч Голови Групи підтримки України, заступниці генерального директора Генерального директорату Єврокомісії з питань сусідства і розширення Катарини Матернової з Командувачем об’єднаних сил генерал-лейтенантом Олександром Павлюком та керівництвом органів місцевого самоврядування Донеччини.
Під час зустрічі Командувач об’єднаних сил ознайомив представників ЄС з поточною безпековою ситуацією на сході України.
В свою чергу іноземні гості розповіли про можливості, які дає громадам партнерство з Європейським Союзом та підтвердили готовність підтримати Україну в побудові нової моделі кліматичного управління, в тому числі, шляхом надання фінансової допомоги.
– Для того, аби ми могли вкладати інвестиції у ваш регіон, нам потрібна допомога органів місцевої та обласної влади, – зазначила Катарина Матернова. – Ми раді бачити, що Україна починає говорити про можливості формування власного зеленого курсу і ми готові спряти розвитку новітніх технологій з екологічної безпеки, проте потрібні гарантії безпеки.
Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк запевнив, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних Сил, повністю контрольована українськими військовими.
– Об’єднані сили стримують агресію противника на Луганщині та Донеччині вздовж лінії зіткнення, котра простягається більш ніж на 400 кілометрів, – сказав Командувач об’єднаних сил. – І, на мою думку, чим краще живуть цивільні люди на цій території, тим більше у нас шансів швидше закінчити війну. І ми зі своєї сторони робимо для цього все можливе.
За результатами зустрічі представники ЄС підтвердили свою незмінну позицію стосовно підтримки територіальної цілісності та суверенітету України.
 

Інформація Головного управління розвідки МО України

Російське окупаційне командування на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях нарощує інтенсивність бойової підготовки у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.
На цьому тижні противник розпочав масштабні мобілізаційні командно-штабні навчання із залученням цивільних сил і засобів та призваних на збори резервістів. Відповідно до плану бойової підготовки Південного військового округу ЗС РФ збори з резервістами у цьому році проводяться у два етапи:
– підготовчий (21-25 вересня);
– заліковий (4-8 жовтня).
Водночас під керівництвом російських інструкторів поводяться інтенсивні заняття у артилерійських, танкових, мотострілецьких, розвідувальних та інженерно-саперних підрозділах з виконанням стрільб з штатної зброї, водіння бойових машин та з розвідувально-диверсійної підготовки.

Інформація Держприкордонслужби України

В столиці перевірили рівень професійної підготовки військовослужбовців Адміністрації та підрозділів центрального підпорядкування.

Інформація Служби безпеки України

СБУ зібрала докази легалізації присутності Російської Федерації на окупованій частині Донеччини.
Агресор «реформує» галузі освіти і науки під свої стандарти. Російська влада вже визнає дипломи про вищу освіту, видані в «ДНР». А «Міністерство освіти ДНР» очолює співробітник органів державної безпеки РФ.
Це лише частина фактів, які СБУ зібрала у результаті системної роботи, яка ведеться щодо тимчасово окупованих територій України. Отримані матеріали будуть використані як доказова база у відповідному кримінальному провадженні.
 

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 24.09. 2021 додатково уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!   Разом до перемоги!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/09/25/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-25-veresnya-2021/