Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 23 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 23 вересня 2021

Протягом минулої доби, 22 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була контрольованою. Порівняно з попередньою добою інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення значно зросла.

Збройні формування Російської Федерації нарощували обстріли позицій українських захисників, 12 разів порушивши режим припинення вогню, з них 2 рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

В напрямку Світлодарська противник відкривав прицільний вогонь по позиціях українських воїнів, використовуючи великокаліберні кулемети.

На Приазов’ї ворог тричі застосував безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснив скидання ВОГ-17 біля Павлополя та двічі біля Водяного.

Також поблизу цих населених пунктів противник тричі здіснив обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, два з яких в бік Водяного.

Російські найманці вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї в районі населених пунктів Зайцеве та Новотошківське. Крім того, неподалік Новотошківського незаконні збройні формування двічі застосували гранатомети різних систем.

Поблизу Причепилівки російсько-окупаційні війська двічі застосували заборонене озброєння, здійснивши 23 постріли з мінометів калібру 120 мм.

Внаслідок ворожих дій два військовослужбовця Об’єднаних сил дістали вогнепальні поранення. Їм було надано невідкладну домедичну допомогу та евакуйовано до шпиталю. Стан здоров’я воїнів — задовільний.

Українські захисники вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 23 вересня 2021

Протягом поточної доби, 23 вересня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України – 1

У районі проведення операції Об’єднаних сил відбулися навчання підрозділів резерву, які входять до складу Оперативно-тактичного угруповання «Північ». Умови виконання завдань були максимально наближені до бойових. Керування діями підрозділів велося з передового пункту управління, що був розгорнутий у визначеному районі.
Отримавши бойовий наказ, танкові й артилерійські підрозділи висунулися в район проведення навчань.
Танкові підрозділи здійснили нічний марш в умовах обмеженої видимості, розосередили техніку і замаскували її у заданому районі. Вдень танкісти висунулися на вогневі рубежі, під час руху виявляючи та знищуючи умовного противника. Артилеристи ж зосередилися в основному на управлінні системою вогню та визначенні цілей умовного противника.
Як повідомив керівник цих навчань, підрозділи резерву показали високий рівень взаємодії та злагодженості на різних етапах навчання, а саме під час висування на визначені рубежі, розгортання сил та засобів, маскування, застосування різноманітних тактичних прийомів протидії противнику.
Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України – 2
За інформацією відділу зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України, розрахунки реактивних систем залпового вогню “Ураган” угрупування військ, яке виконує бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, провели умовні стрільби по координатах, що надаються операторами безпілотних літальних апаратів.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Проєкт бюджету на 2022 рік передбачає 131 мільярд гривень для ЗС України.
Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі програми “Подробиці тижня” на телеканалі “Інтер” розповіла про бюджет для ЗС України в наступному році.
“У 2022 році буде рекордний бюджет для сил безпеки і оборони, а це і Служба безпеки, і поліція, і Нацгвардія. Але Міністерство оборони отримає найбільші кошти не тільки порівняно з минулими роками, але за всі роки, які виділялись, – це 131 мільярд гривень, що на 13,3 мільярда більше, ніж минулого року”, – сказала Ганна Маляр.
За її словами, 71,2 мільярда підуть на грошове забезпечення і виплату заробітної плати військовим.
“Наступного року не буде затримок із виплатами і таких речей, які відбулися в цьому році. Виплати будуть здійснюватися планово”, – додала Маляр.
Крім того, на 11 тисяч осіб збільшаться ЗС України за рахунок військ територіальної оборони.
“Це теж збільшення фінансування”, – каже заступник Міністра.
Також Ганна Маляр розповіла, чи потрібно готуватися до розширення бойових дій на Донбасі через загострення ситуації на Сході України.
“З 2014 року триває агресія Російської Федерації, тому ризик активного наступу зберігається постійно, адже в нас – війна. Але Збройні Сили готові сьогодні до будь-яких змін на фронті, готові до відсічі на всіх напрямках, де є загроза”, – додала Маляр.
За словами Маляр, Російська Федерація продовжує нарощувати військову присутність уздовж кордонів України.
“Це не є секретом. Ми володіємо інформацією про діяльність РФ. Наша розвідка працює дуже добре. Під час навчань (Білорусі й Росії. – Ред.) українські збройні сили були в повній готовності, й фактично ситуація була під контролем”, – додала вона.

Інформація  Командування ССО ЗС України

«Об’єднані зусилля 2021»: розпочато черговий етап.
Ці міжнародні навчання вчергове дають змогу нам обмінятись досвідом та попрацювати разом з нашими іноземними партнерами. Високий рівень кваліфікованості і підготовленості наших операторів додає впевненості у тому, що українські ССО – це частина міжнародної сім’ї SOF.
Обмін досвідом в подібних навчаннях надає впевненості у неминучому членстві України у складі НАТО та збільшенні потенційної шкоди агресору.

Інформація Держприкордонслужби України

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зустрівся на Закарпатті з Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні пані Меліндою Сіммонс. в пункті пропуску «Лужанка», що на кордоні з Угорщиною.
Голова Держприкордонслужби ознайомив гостю не лише з роботою підрозділу, але й із загальним станом справ у відомстві. Очільник Служби наголосив, що прикордонне відомство продовжує системні зміни в рамках курсу України на Євроатлантичну інтеграцію.
Під час зустрічі сторони обговорили результати навчальної програми з питань протидії контрабанді, яку проводили для українських прикордонників у рамках двостороннього співробітництва. Домовились і надалі зміцнювати співпрацю між правоохоронними органами двох країн й працювати разом для боротьби з організованою злочинністю.

Інформація Служби безпеки України

Як вже повідомлялося, СБ України починає інформаційну кампанію: «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ».
Служба безпеки України, у партнерстві з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», починає інформаційну кампанію «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ».
Її головне завдання – донести до громадян інформацію про «гарячу лінію» СБУ:
0-800-501-482,
на яку можна звертатися у випадках, коли є дані про можливу загрозу нацбезпеці України.
Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.
Головна мета кампанії – боротьба з сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди країни-агресора.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 22.09.2021 потребує додаткового уточнення.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!Разом до перемоги!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/09/23/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-23-veresnya-2021/