Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 вересня 2021

Протягом минулої доби, 21 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була контрольованою. Порівняно з попередньою добою інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення зменшилась.

Бойовики продовжували обстріли позицій українських захисників, 4 рази порушивши режим припинення вогню, з них 1 раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу Кам’янки російсько-окупаційні війська застосували заборонене озброєння, здійснивши 15 пострілів з мінометів калібру 120 мм.

В напрямку населеного пункту Шуми, намагаючись викликати вогонь у відповідь, противник обстріляв наші позиції зі стрілецької зброї.

Біля Лебединського російські найманці задіяли гранатомети різних систем.

В бік Новолуганського ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та підствольних гранатометів.

Українські захисники вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Втрат серед українських захисників немає.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

Впродовж доби через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1465 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1185 осіб.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Впродовж доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 3921 транспортний засіб, 4150 осіб, 2 особи на причетність до збройних формувань Російської федерації, виявили 76 адміністративних правопорушень.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 22 вересня 2021

Протягом поточної доби порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію і виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

В районі проведення операції Об’єднаних сил, на території Донецької та Луганської областей, незабаром стартує телепроєкт «Разом до перемоги». Він створений силами пресслужби ООС, військових журналістів, котрі виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил спільно із цивільними колегами.

Програма розповідатиме про події, котрі відбулися в районі проведення ООС, мужність та героїзм українських військових, цікаві історії із життя та побуту армійців.

Ми демонструємо абсолютну відкритість вітчизняного війська перед суспільством.

Інформація головнокомандувача ЗС України

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний провів першу телефонну розмову з Головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером.
“У розвитку нашого військового співробітництва важливу роль відіграють такі особисті предметні розмови і прийдешні зустрічі. Ми обговорили безпекову ситуацію в та довкола України, приділивши особливу увагу Азово-Чорноморському регіону. Принагідно подякував за широке представництво країн-членів НАТО на СКШН «Об’єднані зусилля – 2021». Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю з Альянсом, зокрема і в рамках Програми розширених можливостей”, – заявив головнокомандувач ЗСУ.
Також Головнокомандувач Збройних сил України зустрівся з Аташе з питань оборони при Посольстві Великої Британії в Україні.
“Мав приємність познайомитися з Аташе з питань оборони при Посольстві Великої Британії в Україні комодором Тімоті Вудсом і в його особі засвідчити повагу та глибоку вдячність Великій Британії за непохитну підтримку і допомогу Україні.
Ми обмінялися думками про стан і перспективи двостороннього військового співробітництва, домовилися й надалі віддано працювати над досягненням Збройними Силами України взаємосумісності з підрозділами держав-членів НАТО, підтримувати не просто партнерські, а союзницькі відносини. З нетерпінням чекаю на нашу зустріч наступного тижня під час активної фази СКШН “Об’єднані зусилля-2021” – зазначив генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Інформація Генерального штабу ЗС України

У Збройних Силах України завершено підготовку до Стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднанні зусилля – 2021».
Особовий склад, який залучається до навчань, відпрацював різні елементи ведення бою та питання медичної евакуації.
Під час тренувань оцінювалася готовність підрозділів до виконання спільних дій різними видами, родами військ Збройних Сил України та інших складових сил оборони держави.

Інформація Головного управління розвідки МО України

В ОК “Схід” артилерійські розвідники відпрацювали питання ведення розвідки у складі єдиного контуру управління артилерійським вогнем.

Днями на одному з полігонів ОК “Схід” контрольним заняттям завершилося злагодження артилерії окремої бригади, яке тривало декілька діб.

Основну увагу при цьому було приділено виконанню завдань з вогневої підтримки підрозділів під час наступу вночі.

Всі залучені засоби розвідки були поєднані у єдиний контур управління артилерійським вогнем. Комплексне застосування безпілотних авіаційних комплексів та станцій артилерійської розвідки забезпечило високу ефективність вогню підрозділів гаубичної та реактивної артилерії.

Інформація Держприкордонслужби України

Резервісти – готові. На Черкащині на базі Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби України завершилися навчальні збори резервістів оперативного резерву першої черги Держприкордонслужби України. Участь у підготовці взяли близько 130 осіб.

Учасники виявляли й затримували правопорушників, контролювали дотримання правил прикордонного режиму та виконували завдання у межах ділянок відповідальності підрозділів охорони кордону.
Цього року на базі Головного центру пройшли підготовку понад 500 резервістів. Більшість з них – добровольці з бойовим досвідом, які захищали суверенітет та територіальну цілісність держави на Сході України.

Інформація Служби безпеки України

СБ України починає інформаційну кампанію: «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ».
Служба безпеки України, у партнерстві з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», починає інформаційну кампанію «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ».
Її головне завдання – донести до громадян інформацію про «гарячу лінію» СБУ:
0-800-501-482,
на яку можна звертатися у випадках, коли є дані про можливу загрозу нацбезпеці України.
Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.
Головна мета кампанії – боротьба з сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди країни-агресора.
Кампанія триватиме три місяці і буде проходити у тих областях України, які, окрім зони проведення ООС, становлять підвищений інтерес для іноземних спецслужб. Це Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Запорізька та Херсонська області.
«Кампанія є частиною системної роботи СБУ, яка ведеться від початку російського воєнного вторгнення на територію України. СБУ бореться з сепаратизмом і спробами порушити суверенітет України не лише на Донбасі, а й у мирних регіонах. Наша мета – блокувати ворожу пропаганду та діяльність російських агентів із розпалювання міжнаціональної ворожнечі, створення штучних конфліктів і вербування місцевих громадян», – заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.
«Для більш ефективного протистояння сепаратистському руху і терористичній діяльності, а також забезпечення територіальної цілісності та недоторканності України потрібна підтримка з боку небайдужого населення регіонів, які опинились під загрозою зовнішнього втручання. Саме з цією метою СБУ спільно з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» запускає регіональну кампанію з інформування населення про гарячі лінії для прийому повідомлень про виявлені загрози», – зазначила Оксана Горбач, директор Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна».
Інформаційна кампанія з протидії проявам гібридної агресії з боку РФ є першим спільним проєктом Центру стратегічних комунікацій та Служби безпеки України. Центр з 2015 року підтримує українські оборонні та безпекові державні органи у реформуванні комунікаційних практик та розбудові їх потенціалу в стратегічних комунікаціях.
Партнерами Центру є Міністерство оборони України, Державна прикордонна служба України, Міністерство ветеранів України, Міністерство закордонних справ України, Генеральний штаб ЗСУ, Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, НАТО, Міжнародна організація з міграції, UN Women та ін.
Проєкт фінансується урядом США у межах співробітництва зі Службою безпеки України. За його реалізацію відповідатиме Центр стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», з яким СБУ підписала Меморандум про співпрацю та порозуміння.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 21.09.2021 р. склали 4 особи:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 11 омсп 1 АК, не бойовий, смерть в наслідок отруєння алкогольними напоями);
  • санітарні (300) – 3 (1 – 9 омсп 1 АК, не бойовий, поранення в результаті нестатутних взаємовідносин; 2 – обставини уточнюються).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!   Разом до перемоги!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/09/22/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-22-veresnya-2021/