Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 02 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 02 вересня 2021

Протягом минулої доби, 1 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

У напрямку Золотого-4 російські найманці двічі відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів.

Біля Авдіївки противник застосовував ручні протитанкові гранатомети та міномети 82-го калібру.

Поблизу Новозванівки збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Неподалік Золотого-3 ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі Причепилівки та Невельського противник обстрілював українські позиції з автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу Широкиного російські найманці вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У напрямку селища Піски ворог застосовував ручні протитанкові та автоматичні станкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Біля Новолуганського збройні формування Російської Федерації вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав осколкове поранення. Захисника транспортували до лікувального закладу. Стан його здоров’я — задовільний.

У відповідь на агресію українські захисники подавляли вогневі точки противника з незаборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 02 вересня 2021

Станом на 09:00 ранку зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Неподалік Золотого-3 ворог двічі відкривав вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я — задовільний.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4010 транспортних засобів, 4500 осіб, з яких 4222 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялася 1 особа. Виявлено 47 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 31 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 919 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 863 особи.

Інформація Командування об’єднаних сил ЗС України

Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України, на одному з полігонів бойової підготовки, що на півдні країни, особовий склад зенітно-ракетних підрозділів вдосконалював свої навички з протиповітряної оборони.
– Під час тренування бойові обслуги зенітно-ракетних комплексів “Бук”, “Оса“ та С-300 відпрацювали низку завдань із протиповітряного прикриття угрупування військ та важливих об’єктів інфраструктури в режимі максимально наближеному до бойового, – зазначив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Як повідомив командувач, в ході практичної фази навчань засоби протиповітряної оборони відпрацювали питання наведення на цілі повітряного противника, а також відпрацювали завдання з підтримки наземних сил, відбиття повітряного нападу умовного противника та прикриття важливих державних об’єктів.
– Навчання мали на меті підвищити злагодженість в роботі бойових розрахунків. Тому, в процесі їх планування тренувань враховувався узагальнений аналіз досвіду проведення бойових дій, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За його словами військовослужбовці, що брали участь у тренуванні, з поставленими завданнями впоралися. Мета тренування досягнута.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Спецпризначенець Головного управління розвідки розповів про труднощі, які зустрічалися на шляху під час евакуації з Кабулу.
Українські спецпризначенці пішли на особистий ризик, щоб врятувати цивільне населення і попри всі труднощі досягли приголомшливого результату — евакуювали понад 700 людей.

Інформація Служби безпеки України

Бойовика «ЛНР» засуджено до 8 років позбавлення волі. Його у березні цього року викрили контррозвідники Служби безпеки України.
Суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу.
З окупантами бойовик почав «співпрацю» у травні 2014 року та вступив до «народного ополченія». Після поранення він переїхав на лікування до Росії. Але замість паспорта РФ отримав тюремний термін за незаконні оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання повернувся в Україну.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 2 вересня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 67 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 345 осіб, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 11 осіб.
За минулу добу зареєстровано 8 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 5 осіб госпіталізовані до закладу охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 186 748 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 8 036 військових медиків. Повторно провакциновано 145 214 осіб. За минулу добу провакциновано 2 828 осіб (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 01.09.2021 р. склали 3 особи:

  • санітарні (300) – 3 (2 – 1 омсбр 1 АК, не бойові, порушення заходів безпеки при поводженні з вибуховими речовинами; 1 – 4 омсбр 2 АК, не бойовий, погіршення стану здоров’я, інфаркт).

Додатково інформація уточнюється

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/09/02/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-02-veresnya-2021/