Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 18 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 18 вересня 2021

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Протягом минулої доби, 17 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню.

Поблизу населеного пункту Піски противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети 120 калібру.

В напрямку Павлополя російські найманці двічі здійснили численні обстріли позицій українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Катеринівки ворог вів вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

В напрямку населеного пункту Зайцеве окупанти відкрили вогонь з гранатометів різних систем та здійснили дистанційне мінування ділянки місцевості протипіхотними мінами ПОМ-2.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотника типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування.

В результаті ворожого вогню двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали вогнепальні осколкові поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я обох — задовільний.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 18 вересня 2021

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3533 транспортних засоби, 4250 осіб, з яких 4188 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 2 особи. Виявлено 61 адміністративне правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 29 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1465 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1 094 особи.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

В окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді визначали найкращих кулеметників ПКМ.

За інформацією мобільної прес-групи ОТУ «Схід», змагання проводилися з метою підвищення польової виучки, вдосконалення теоретичних знань, умінь та навичок, необхідних для виконання завдань самостійно у відриві від головних сил.

Конкурс складався з таких завдань як проходження спеціальної смуги перешкод, практичного виконання стрільб з кулемету з різних положень на різних дистанціях з мінімальним використанням боєприпасів, неповного розбирання та збирання кулемета.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Військовослужбовці одного з десантних підрозділів, котрі виконують бойові завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, продовжують успішно виконувати програму стрибків з парашутом.

Як повідомляє пресслужба Операції об’єднаних сил, на визначеній ділянці одного з населених пунктів, відбулось десантування воїнів із вертольоту Мі-8 зі зброєю та спорядженням. Стрибки здійснювали з висоти 600 та 800 метрів.

Як зазначили у військовій частині, перед стрибками особовий склад проходив тривалу підготовку під час наземного відпрацювання дій десантника в повітрі та під час приземлення, а також воїни самостійно укладали свої парашути.

Військовослужбовці десантної частини, залучені до здійснення стрибків з парашутом, повністю виконали навчальні завдання.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Російські окупаційні війська продовжують інтенсивні заходи підготовки на полігонах тимчасово окупованої території в Донецькій та Луганській областях, у тому числі зі стрільбами з важкого озброєння, що призводить до подальшого зростання загроз безпеці цивільного населення.

16 вересня під час проведення тренувань зі стрільби та управління вогнем з артилерійськими підрозділами 2 АК (Луганськ) оперативного угруповання російських окупаційних військ окупантами був обстріляний населений пункт Іллірія в Лутугинському районі тимчасово окупованих територій в Луганській області. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлі храму Олександра Невського, зведеного в 19-му сторіччі, продовольчого магазину та будинку культури. Є постраждалі серед цивільного населення.

Командування російських окупаційних військ намагається приховати обставини та причини зазначеної події та, цілком ймовірно, спробує перекласти відповідальність на підрозділи Об’єднаних сил зі звинуваченнями в обстрілах населених пунктів.

Інформація  Командування ССО ЗС України

Це – справжнє бойове братерство. Закритий клуб, де імена, звання і обличчя тримають у таємниці від широкого загалу. Їхня професія овіяна безліччю легенд, а правду про справжню бойову роботу тримають засекреченою довгі роки. Кажуть, що один постріл може змінити хід історії. І поглянути на те, як працює снайпер може далеко не кожен.

Але нашим читачам ми даємо таку можливість.

22 снайперські пари на базі навчально-тренувального центру ССО з України, Великої Британі, Канади, Польщі і США змагалися за звання кращої з кращих.

Представники військових і правоохоронних підрозділів, підрозділів державної безпеки – еліта своєї країни, яка тихо робить свою роботу.

У відео використано музику гурту Joryj Kloc

Інформація Держприкордонслужби України

Нейтралізація «ворожих диверсійних груп» поблизу північного кордону з РФ – масштабні навчання у Чернігівській та Сумській областях.

За задумом СБ України, на території Чернігівської області перебуває умовна диверсійно-розвідувальна група противника, яка планує здійснити терористичні акти у прикордонних районах області на об’єктах, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення.

«Диверсанти» здійснюють закладки зброї і боєприпасів, проводять рекогносцирування, вивчають режим охорони і оборони, здійснюють умовне мінування територій та оточення міжнародного пункту пропуску «Сеньківка». Дії ворога мають завдати державі значних економічних збитків і дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних районах України.

Групи бойового порядку шукають «ДРГ».

Помітивши переслідування, «ДРГ» намагається з боєм прорватися через блок пост у напрямку державного кордону України.

Спецпризначенці силових структур затримують «ДРГ».

Так коротко можна описати Тактико-спеціальні навчання, які охопили Чернігівську та Сумську області.

Загалом у маневрах взяли участь понад 1,5 тис. осіб і більше 100 одиниць техніки.

Для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

Зрештою, спецпризначенці відпрацювали успішну операцію із нейтралізації ворожої «ДРГ» неподалік прикордонного пункту пропуску.

Окрім прикордонників у заходах брали участь підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Державної служби спецзв’язку та захисту інформації, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

По завершенні навчань організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань та визначили напрямки подальшого вдосконалення протидії загрозам державній безпеці України.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 17.09.2021 р. склали 1 особу:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 2 омсбр 2 АК, в наслідок інфаркту).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!   Разом до перемоги!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/09/18/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-18-veresnya-2021/