Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 16 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 16 вересня 2021

Протягом минулої доби, 15 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу населеного пункту Новолуганське противник обстріляв позиції українських військовослужбовців зі стрілецької зброї.

В напрямку Південного збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл з станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Авдіївки російські окупанти вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 калібру.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 16 вересня 2021

Станом на 09:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3072 транспортних засоби, 4300 осіб, з яких 4172 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 4 особи. Виявлено 32 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 17 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» та «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1540 осіб та 1 особа відповідно, на підконтрольну Україні територію прибула 1441 особа та 1 особа відповідно. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Щастя» на підконтрольну Україні територію прибуло 7 осіб.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України, 15.09.2021 у  Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбулася зустріч командувача об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва з представниками Київської асоціації військових аташе.
Під час зустрічі генерал-лейтенант Сергій Наєв проінформував представників воєнно-дипломатичного корпусу, що акредитовані в Україні, про стан набуття спроможностей Командуванням, а також про його основні завдання, напрями діяльності та здобутки.
Варто зазначити, що основну увагу міжнародної спільноти було зосереджено на обговоренні питань перспектив розвитку Командування. А саме запровадження нових принципів і стандартів, які застосовуються у Збройних Силах провідних країн світу, впливу їхньої реалізації на стримування військової агресії.
– Ми надзвичайно зацікавленні у міжнародному військовому співробітництві, оскільки це позитивно впливає на впровадження новітніх підходів в систему підготовки та навчання військовослужбовців за різними напрямами службово-бойової діяльності. Це, в свою чергу, покращує виконання особовим складом покладених завдань, – наголосив командувач.
Наприкінці заходу генерал-лейтенант Сергій Наєв висловив подяку представникам Київської асоціації військових аташе за ефективну взаємодію та постійну підтримку Збройним Силам України.
Разом переможемо!

Інформація Генерального штабу ЗС України

Другий день змагань на кращу артилерійську батарею Збройних Сил України розпочався з нормативів спеціальної та технічної підготовки.
Також артилеристи Сухопутних військ ЗС України, Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України та Командування морської піхоти визначали кращих у фізичній підготовці на смузі перешкод.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Екіпажі літаків-розвідників беруть участь у льотно-методичному зборі.
До збору залучено екіпажі винищувальної, штурмової, бомбардувальної та розвідувальної авіації Повітряних Сил ЗС України. Під час заходу льотний склад вдосконалює свої навички з виконання завдань за призначенням.

Інформація Держприкордонслужби України

Триває інженерне облаштування кордону з РФ на Сумщині. Поряд з урядовим планом по інженерному облаштуванню кордону відповідно до відомчих заходів прикордонного відомства створені комплексні інженерні групи. Їх першочергове завдання – облаштування протитранспортних загороджень на загрозливих напрямках з подальшим нарощенням інших елементів.
Зокрема, роботи тривають в межах Сумської області. До них залучається техніка інженерних підрозділів прикордонного загону та інших органів охорони кордону. Окрім цього, для обладнання кордону в рамках взаємодії залучена й спеціальна військова інженерна техніка.
В практику впроваджується комплексна модель охорони і захисту державного кордону. Інтегрована система базується на поєднанні інженерних елементів з технічними засобами контролю.

Інформація Служби безпеки України

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо вибуху в Дніпрі.
Слідчі дії ведуться за фактом вибуху легкового автомобіля на проспекті Богдана Хмельницького, який стався зранку 15 вересня. За наявною інформацією, у результаті вибуху загинуло двоє осіб. Це один із членів громадської патріотичної організації, а також речниця ДСНС в Дніпропетровській області, яка на момент вибуху також знаходилась в автомобілі.
Наразі за фактом події внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст.258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України.
СБУ проводить відповідні слідчі дії з метою встановлення всіх обставин вибуху та осіб, причетних до нього.
Про подальші деталі розслідування СБУ інформуватиме додатково.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 15.09.2021 потребує додаткового уточнення.

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 17.08.2021 додатково склали 1 особу:

  • безповоротні (200) – 1 (6 омсп 2 АК, небойовий, внаслідок необережного поводження зі зброєю).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України! Разом до перемоги!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/09/16/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-16-veresnya-2021/