Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 15 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 15 вересня 2021

Протягом минулої доби, 14 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

В районі населеного пункту Піски противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу Нью-Йорка російські найманці двічі обстріляли позиції наших військовослужбовців із станкових протитанкових гранатометів.

Біля Шумів ворог здійснив обстріл із заборонених Мінськими домовленостями артилерії калібру 122 мм та мінометів 120 калібру.

В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне осколкове поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — задовільний.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 15 вересня 2021

Станом на 07:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3737 транспортних засобів, 3900 осіб, з яких 3891 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 2 особи. Виявлено 22 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 24 злочини.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1 285 осіб, на підконтрольну Україні територію 1 540 осіб. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» 3 осіб та 1 особа відповідно.

Інформація Української сторони СЦКК

Українська сторона СЦКК забезпечує відновлювально-ремонтні роботи у Донецькій та Луганських областях.
У ході реалізації заявок підприємств на проведення ремонтно-відновлювальних робіт українська сторона Спільного центру з координації та контролю питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (УС СЦКК) продовжує організовувати роботу з надання гарантій безпеки.
Лише за останній тиждень до УС СЦКК надійшло 11 заявок від керівників підприємств та органів місцевого самоврядування, котрі розташовані в межах операції Об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях. І вже на п’яти об’єктах цивільної інфраструктури повноцінно забезпечувались гарантії безпеки і дотримання режиму припинення вогню під час проведення ремонту покрівлі на очисних спорудах в селищі Новолуганське, під час обладнання електромереж в районі Донецької фільтрувальної станції, під час планового огляду шламонакопичувачів фенольного заводу та забору ґрунтових вод поблизу Василівки, а також під час перевезення людей та вантажу до місць виконання інших робіт.
Варто відзначити, що ще 14 подібних заявок залишаються нереалізованими у зв’язку з постійним порушенням режиму припинення вогню збройними формуваннями ОРДЛО.
Наголошуємо, що українська сторона СЦКК докладає максимум зусиль для забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

У підрозділах, які підпорядковані Командуванню, тривають заходи з бойового вишколу. Зокрема, “крилаті піхотинці” відпрацьовують питання знешкодження диверсійно-розвідувальних груп умовного противника в урбанізованій місцевості.
– За задумом навчань, неподалік з адміністративним кордоном з тимчасово окупованою територією АР Крим, місцевим населенням виявлені пересування декількох озброєних груп чоловіків. До місця події негайно вирушив підрозділ зі складу резерву нашого угрупування військ, – повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За словами командувача, під час навчань велика увага командування приділялася як етапу планування, так і організації взаємодії не лише між підпорядкованими підрозділами угрупування військ, а й іншими складовими безпеки та оборони, що в ході проведення пошукових дій діяли в його інтересах.
– Набутий в ході проведення операції Об’єднаних сил бойовий досвід, допоміг військовослужбовцям швидко включитися в роботу. Командир визначив кожному командиру підрозділу його маневр та переконавшись, що всі усвідомили своє бойове завдання, завдання своїх підлеглих, а також місце в бойовому порядку, дав команду на початок операції, – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Як підкреслив командувач, на сьогодні подібні навчання є вкрай актуальними та важливими, адже здебільшого виконання завдань відбувається саме в урбанізованій місцевості.
– Саме виходячи з цих умов та ефективно використовуючи наявне озброєння під час планування та проведення операції, насамперед були враховані питання збереження життя цивільного населення й важливих об’єктів інфраструктури, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Разом переможемо!

Інформація Генерального штабу ЗС України

Як повідомляє служба зв’язків з громадськістю ВМС ЗС України, льотчики морської авіаційної бригади провели навчально-тренувальні польоти з бойовою стрільбою під час льотної зміни. У тренуваннях брали участь два вертольоти Мі-8 та Мі-14ПЧ.
Екіпажі вертольотів відпрацювали переліт із місця базування на полігон в Херсонській області, де неодноразово відпрацьовували зліт-посадки, прольоти по колу, після чого отримали завдання щодо цілей, які потрібно було вразити.
Мі-14ПЧ відпрацював елемент радіолокаційного пошуку човна умовного противника та тактичне бомбометання у заданому районі. У свою чергу екіпажі Мі-8, після бойового маневрування парою, відпрацювали практичні пуски некерованих ракет та бомбометання по заданих цілях.
— Тренування проводились протягом декількох днів, що дало змогу усім екіпажам відпрацювати завдання різної складності, – розповів заступник командира бригади з МПЗ підполковник Родіон Козаков. – Екіпажі на відмінно виконали контрольні польоти та, продемонструвавши злагодженість у діях, «знищили» усі задані цілі.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові спроможності оперативного угруповання російсько-окупаційних військ (РОВ) на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей (ТОТ ДЛО), зокрема в з’єднаннях і частинах 1, 2 АК передбачено проведення:
– зборів зі снайперами, корегувальниками артилерійського вогню та інженерно-саперними підрозділами;
– комплексні тактичні заняття з бойовою стрільбою танкових, мінометних та артилерійських підрозділів, у тому числі реактивно-артилерійських батарей.
Водночас окупанти продовжують утримувати на передових позиціях значну кількість снайперських пар для нанесення втрат особовому складу Об’єднаних сил, знищення елементів відео спостереження та провокування вогню у відповідь.

Інформація Держприкордонслужби України

На Львівщині триває підготовка військовослужбовців прикордонної комендатури швидкого реагування Ізмаїльського загону в рамках JMTG-U.

Упродовж минулого тижня спецпризначенці взяли участь в ротних тактичних навчаннях. Зокрема вони відпрацювали завдання з відбиття атаки противника на державному кордоні, організації контрольних та режимних заходів, несення служби на контрольних постах та блокпостах, а також завдання з охорони та оборони місця розташування підрозділу.

Нагадаємо, що 55-денний курс тренувань триватиме до 1 жовтня, кінцевим результатом навчань буде проведення в період з 20 вересня по 1 жовтня міжнародних багатонаціональних навчань Rapid Trident-2021, які в єдиному задумі будуть пов’язані зі стратегічними навчаннями.

Варто зазначити, що цього року прикордонники у навчаннях Rapid Trident-2021 будуть брати участь самостійно, при цьому виконуватимуть завдання перебуваючи в оперативному підпорядкуванні бригади Сухопутних військ ЗСУ.

Ключовим моментом буде відпрацювання питання прийняття лінії державного кордону України під охорону.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 14.09.2021 р. склали 2 особи:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 2 омсбр 2 АК, в наслідок інфаркту).
  • санітарні (300) – 1 (1 – 2 омсбр 2 АК, не бойовий, побутова травма).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України! Разом до перемоги!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/09/15/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-15-veresnya-2021/