Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 вересня 2021

Протягом минулої доби, 31 серпня, зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

У напрямку Широкиного російські найманці обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Біля Новозванівки противник двічі застосовував міномети 120-го калібру, станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

Поблизу Нью-Йорка збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Красногорівки ворог здійснював обстріли українських позицій з мінометів 120-го калібру та протитанкових гармат МТ-12.

Також російсько-окупаційні війська здійснили обстріл околиць Красногорівки із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру.

Постраждалих серед місцевого населення немає.

Біля Мар’їнки противник двічі вів вогонь з мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

На ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 01 вересня 2021

Станом на 10:00 ранку, 1 вересня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3898 транспортних засобів, 4493 особи, з яких 4348 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялася 1 особа. Виявлено 49 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 20 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1172 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 919 осіб. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» — 1 та 2 відповідно. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Майорське» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 2 особи та 1 особа.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

Передові авіаційні навідники зі складу Об’єднаних сил відпрацювали наведення екіпажів гелікоптерів на цілі.
Під час навчання авіанавідники груп бойового управління армійської авіації Об’єднаних сил виявили цілі, зробили штурманські розрахунки, передали інформацію екіпажу гелікоптера і практично виконали наведення на рухомі та нерухомі цілі.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

За інформацєю відділу зв’язків з громадськістю Командування Об’єднаних сил ЗС України, на базі Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України триває робота мобільної тренувальної групи Командування Об’єднаних збройних сил НАТО “Брюнссум”.
Як повідомив керівник групи підполковник Карстен Клем, метою її роботи є проведення з українськими офіцерами практичного курсу, ознайомлення їх із стратегічними аспектами та системою планування операцій, а також етапами процесу оперативного планування НАТО.
Своєю чергою, під час першого дня роботи делегації, тимчасово виконуючий обов’язки начальника об’єднаного штабу Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України капітан 1 рангу Роман Гладкий ознайомив іноземних колег із вже існуючими процесами проведення оперативного планування, а також його роллю в загальній системі управління Збройних Сил України.
– Ми вдячні Командуванню Об’єднаних збройних сил НАТО за надійну підтримку та об’єднані зусилля, метою яких, є підняття фахового рівня українських військовослужбовців, – наголосив капітан1 рангу Роман Гладкий.
Разом переможемо!

Інформація Генерального штабу ЗС України

Під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном.
Глава держави висловив співчуття у зв’язку із загибеллю американських військовослужбовців унаслідок теракту в Кабулі.
– Як Президент країни, яка щодня втрачає своїх найкращих синів на війні, розв’язаній Росією на сході України, добре розумію біль сімей загиблих та всього американського народу, – сказав Володимир Зеленський.
Президент розповів про допомогу з боку України в евакуації з Афганістану іноземних громадян, а також афганців, які потребували захисту. Голова Пентагону подякував за допомогу нашої держави у вивезенні людей з Афганістану.
Президент України та міністр оборони США також обговорили перспективи розвитку співпраці з метою протидії агресивній політиці Росії в Азовсько-Чорноморському регіоні та гарантування свободи судноплавства в міжнародних водах.
Володимир Зеленський запевнив, що Україна є й залишатиметься на одному боці зі Сполученими Штатами в захисті свободи та демократії.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Українським військовим дозволено відповідати вогнем на обстріли противника.
Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заперечив недостовірну інформацію про те, що українським військовим нібито заборонено відповідати вогнем на обстріли з боку противника.
«Командувачем операції і командирами оперативно-тактичних угруповань дозволено на рішення командирів бригад відкривати вогонь, але доповідати у штаб. Рішення приймає командир бригади», – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Інформація Служби безпеки України

Контррозвідка СБУ затримала бойовика, який активно допомагав Росії захопити Крим.
У лютому 2014 року мешканець Ялти вступив до місцевої «Ялтинської роти народної самооборони Криму».
Після чого зі зброєю залякував патріотично налаштованих співгромадян і протидіяв їм на мирних акціях.
За «допомогу» окупанти нагородили його медаллю «За возвращение Крыма» від Міністерства оборони Російської Федерації.
Затримали зловмисника після його приїзду на материкову Україну.
Колаборанту вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 1 вересня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 68 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 336 осіб, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 10 осіб.
За минулу добу зареєстровано 9 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 9 осіб госпіталізовані до закладу охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 183 920 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 8 036 військових медиків. Повторно провакциновано 142 926 осіб. За минулу добу провакциновано 2 816 особу (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 31.08.2021 р. склали 1 особу:

  • санітарні (300) – 1 (7 омсбр 2 АК, не бойовий, порушення заходів безпеки при поводженні з вибуховими пристроями).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/09/01/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-01-veresnya-2021/