Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 серпня 2021

Протягом минулої доби, 8 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу Світлодарська ворог обстрілював позиції українських захисників зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Біля Золотого-4 російські окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

Неподалік Широкиного збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

У напрямку населеного пункту Новоолександрівка противник вів вогонь з автоматичних станкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед військових Збройних Сил України немає.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 09 серпня

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

Інформація інших cкладових сил оборони за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4686 транспортних засобів, 4764 особи, з яких 4521 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 1 особа. Виявлено 37 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 15 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1216 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1181 особа.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Начальник ГУР МО України перевірив готовність сил та засобів розвідки на острові Зміїний.

Сьогодні очільник розвідувального органу Міністерства оборони України полковник Кирило Буданов перевірив готовність сил та засобів розвідки на острові Зміїний до виконання завдань за призначенням.
Під час заходу було відпрацьовано комплекс практичних питань. Зокрема, з особовим складом було проведено заняття з підводного мінування, перевірено готовність розрахунків ПЗРК до виявлення та розпізнавання повітряних цілей, також розвідники виконали вправи стрільб зі стрілецької зброї. Крім того, на острові було встановлено обладнання контролю за надводними та підводними цілями, що було отримано від іноземних партнерів.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 09 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 45 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 239 осіб, летальних випадків 94. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 22 особи.
За минулу добу нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 не зареєстровано.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 162 546 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 7 959 військових медиків. Повторно провакциновано 94 965 осіб. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 99 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням, аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 08.08.2021 р. склали 2 особи:
  • безповоротні (200) – 1 (1 – 100 омсбр 1 АК, не бойовий, внаслідок необережного поводження зі зброєю);
  • санітарні (300) – 1 (1 – 2 омсбр 2 АК, не бойовий, погіршення стану здоров’я).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/08/09/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-09-serpnya-2021/