Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 серпня 2021

Протягом минулої доби, 07 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

У напрямку селища Піски російські найманці обстрілювали позиції українських захисників з протитанкових ракетних комплексів.

Поблизу населеного пункту Шуми ворог вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік Невельського противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку Кримського російські окупанти обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Біля Золотого-4 окупанти вели вогонь з мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув. 

Командування Об’єднаних сил та команда Інформаційно-аналітичного центру Національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

Ще двоє військових дістали поранення. Стан здоров’я одного воїна — важкий. Іншого — задовільний.

На обстріли збройних формувань Російської Федерації наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 08 серпня

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Збройні Сили України пам’ятають та солідаризуються зі Збройними Силами Грузії в 13-ті роковини серпневої війни 2008 року – підступної російської збройної агресії Минобороны России, керованої з московського кремля, проти Грузії.

Збройні Сили України засуджують розв’язану російською федерацією війну проти Грузії, розпочату 07 серпня 2008 року, триваючу незаконну окупацію суверенних територій Грузії в Абхазії і Цхінвальському регіоні/Південній Осетії, а також кроки російського окупаційного режиму, спрямовані на їхню фактичну анексію.

Після вторгнення та поневолення Угорщини у 1956 році, Чехословаччини – у 1968 році, Афганістану – у 1979 році, Молдови – у 1992 році, світу було продемонстровано ще раз імперську криваву сутність кремлівської політики.

Після Грузії у 2008 році, кремлівські терористи-окупанти та вбивці вторглися в Україну в 2014 році.

Збройні Сили України висловлюють солідарність та підтверджують свою непохитну підтримку суверенітету і територіальній цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах.

Спроби умиротворення російського агресора шляхом заморожування російсько-грузинського конфлікту у 2008 році розв’язали йому руки і призвели до прямої збройної агресії російської федерації та окупаційних збройних сил російської федерації проти України з лютого 2014 року.

Вторгнення та окупація росією 20 відсотків території Грузії є грубим порушенням принципів Статуту ООН, Гельсінського акту, фундаментальних норм та принципів міжнародного права.

У ?ці дні ми разом зі Збройними Силами Грузії сумуємо за жертвами війни, віддаючи їм шану пам’яті, та поділяємо з усім Грузинським народом біль непоправних втрат.

Російська пропаганда та гібридні сили намагаються змінити істинну світову думку про те, що росія це ворог, з яким потрібно боротися спільними силами.

Лише непохитна трансатлантична єдність і солідарність у протидії російському агресору здатні повернути мир і безпеку в Грузію та Україну. Сталі і довготривалі гарантії безпеки і України, і Грузії – це вступ до НАТО.

Інформація Головного управління розвідки МО України

У військах триває перевірка знань і навичок прибулих після випуску з навчальних закладів лейтенантів.
Цьогорічні випускники вищих військових навчальних закладів прибули до місць проходження військової служби.
З новоприбулими офіцерами у військових частинах наразі тривають заняття з перевірки їхніх знань та навичок, а також із доведення особливостей служби у відповідних підрозділах. Особлива увага приділяється питанням практичної готовності офіцерів до виконання завдань за призначенням, у тому числі на фронті.
Інформація Командування Медичних сил ЗС України
Станом на 10:00 08 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 45 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 239 осіб, летальних випадків 94. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 21 особа.
За минулу добу нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 не зареєстровано.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 162 447 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 7 959 військових медиків. Повторно провакциновано 94 626 осіб. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 135 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 07.08.2021 р. склали 1 особу:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 6 омсп 2 АК, небойовий, внаслідок необережного поводження зі зброєю).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/08/08/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-08-serpnya-2021//