Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 серпня 2021

Протягом минулої доби, 6 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу Водяного, що біля Донецька, ворог обстрілював наші позиції з мінометів 82-го калібру.

У напрямку Водного, що на Приазов’ї, російські окупанти вели вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів.

Біля Новотошківського противник застосовував автоматичні станкові, ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Неподалік Катеринівки збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед українських захисників немає.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 07 серпня

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

Інформація інших cкладових сил оборони за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4724 транспортних засоби, 5973 осіб, з яких 5857 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців (НЗФ) доставлялась 3 особи. Виявлено 37 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 34 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1425 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 847 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 332 і 220 відповідно.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

Відповідно до плану бойової підготовки в районі проведення операції Об’єднаних сил постійно тривають заняття з вогневої підготовки.
Такий стрілецький вишкіл пройшов у батальйонно-тактичній групі, що виконує завдання в складі Об’єднаних сил.
На заняттях військовослужбовці виконали вправи стрільб по наземним цілям зі спареної зенітної установки ЗУ-23-2, станкового автоматичного гранатомету АГС-17 та стрілецької зброї.
– Ми постійно підтримуємо навички стрільби наших військовослужбовців на високому рівні, виховуємо у них впевненість у своїх діях та ввіреній зброї, розвиваємо вольові якості та вміння сфокусуватися на виконанні завдання, – зазначає керівник занять. – Подібні заняття проводимо щотижня на спеціально обладнаному стрільбищі із дотриманням заходів безпеки.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Agile Spirit 2021: грузинські та українські військові відбили атаку умовного противника та здійснили контрнаступ.
На полігоні Орфоло поблизу міста Ахалцихе, відбулось спільне показове навчання грузинських, американських та українських підрозділів. Зокрема, військовослужбовці 31-го батальйону 3-ї піхотної бригади Сил оборони Грузії та десантно-штурмової роти окремого батальйону морської піхоти України провели дії щодо відбиття наступу умовного противника.
Згідно зі сценарієм навчань, завдання грузинських та українських військових полягало у тому, щоб за допомогою приданих вогневих засобів зупинити противника, після чого здійснити контратаку та заблокувати його у гірській місцевості. Спочатку по цілях відпрацювали самохідні артилерійські установки Dana та реактивні системи залпового вогню RM-70. Після того, як артилерія завдала вогневого ураження, грузинські протитанкісти знищили залишки ворожої броньованої техніки за допомогою ПТРК Javelin. Далі до роботи взялися танкові підрозділи, які за підтримки грузинської піхоти та української морської піхоти провели контрнаступальні дії.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Командування ЗС РФ продовжує заходи з дестабілізації обстановки вздовж лінії зіткнення. Зокрема, противник збільшує інтенсивність застосування диверсійно-розвідувальних груп та снайперських розрахунків, озброєних сучасним озброєнням російського виробництва.
Також командування оперативного угруповання російських окупаційних військ постійно проводить тренування з управління вогнем чергових артилерійських розрахунків, які приховано розміщені вздовж лінії зіткнення. При цьому, як цілі використовуються позиції Об’єднаних сил.
Крім того, окупанти встановлюють додаткові мінно-вибухові загородження, у тому числі дистанційним мінуванням місцевості із застосуванням протипіхотних мін ПОМ-2.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 07 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 46 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 238 осіб, летальних випадків 94. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 21 особа.
За минулу добу зареєстровано 5 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них до закладу охорони здоров’я госпіталізовано 1 особу.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 162 312 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 7 958 військових медиків. Повторно провакциновано 94 131 особа. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 655 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням, аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 06.08.2021 р. склали 3 особи:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 100 омсбр 1 АК, не бойовий, підрив на НВП);
  • санітарні (300) – 2 (1 – 3 омсбр 1 АК, не бойовий, підрив на НВП; 1 – 100 омсбр 1 АК, не бойовий, підрив на НВП)

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/08/07/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-07-serpnya-2021/