Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 серпня 2021

Протягом минулої доби, 3 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Біля населеного пункту Золоте-4 збройні формування Російської Федерації обстрілювали українські позиції зі стрілецької зброї.

У напрямку населеного пункту Світлодарськ ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Луганського противник відкривав вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

Неподалік Широкиного російські найманці обстрілювали наші позиції з мінометів 82-го калібру.

Біля Водяного, що на Приазов’ї, ворог вів вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

У напрямку населеного пункту Водяне, що біля Донецька, противник застосовував міномети 82-го калібру.

У бік Авдіївки окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

А в районі населеного пункту Майорськ ворог здійснював дистанційне мінування території мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед військових Збройних Сил України немає.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 04 серпня

Станом на 10:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контрольована українськими військовими.

Інформація інших cкладових сил оборони за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3996 транспортних засобів, 4289 осіб, з яких 4195 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 2 особи. Виявлено 33 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 18 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 2063 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 2569 осіб.

Інформація Головнокомандувача ЗС України

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-майор Валерій Залужнийприйняв рішення про тимчасову заборону до 10 днів відвідування району проведення операції Об’єднаних сил посадовими особами та парламентарями. Формулювання – “у зв’язку з процесом прийому-передачі посади Командувача операції Об‘єднаних сил”.

Як зазначив Головнокомандувач ЗСУ, “цей процес має відбутися у спокійній робочій обстановці для забезпечення безперебійного виконання завдань з оборони держави”.

Інформація Генерального штабу ЗС України

У рамках оснащення Збройних Сил України сучасним озброєнням та військовою технікою фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки взяли участь в черговому етапі випробувань модернізованих зразків ракетного озброєння «Тайфун-1» до РСЗВ “Град“ та відновлених зразків ракет до ТРК «Точка-У».

За допомогою випробувального обладнання ДНДІ ВС ОВТ, зокрема радарної системи MFTR-2100/40, було визначено заявлені виробником характеристики дослідних зразків.

Довідково: Радарна система MFTR2100/40 з високою точністю фіксує траєкторні параметри об’єктів у повітрі зі змогою відтворення їх в будь-якій конкретній точці польоту. Максимальна дальність супроводження об’єктів до 250 км.

На даний час проходить обробка отриманих результатів, які будуть передані виробнику для врахування в подальшому виробництві заявлених зразків.

Інформація Головного управління розвідки МО України

Командування ЗС РФ продовжує утримувати оперативне угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях у готовності до застосування.
Зокрема, в рамках навчань передбачається призов військовозобов’язаних запасу та формування військових частин мобілізаційного резерву оперативного угруповання російських окупаційних військ. З цією метою противником здійснюється розгортання допоміжних пунктів управління та відновлення об’єктів пунктів прийому особового складу.
Крім того, відповідно до плану бойової підготовки з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК на літній період навчання 2021 року, окупанти з 2 серпня розпочали проведення командно-штабних навчань із залученням військ.

Інформація Командування ССО ЗС України

Рух опору або RF(Resistance Forces) — одна із найважливіших і найскладніших частин задач Сил спеціальних операцій.

Його організація є складною системою, але при тому — дуже дієвою і ефективною. Адже коли працює рух опору — це робота підготовлених профі, які знають свою справу і діють в найнеочікуванішому місці для ворога на окупованій ним території.

Коли вони не працюють — це абсолютно звичайні люди, в яких ніщо не видає справжнього фахівця. Ці люди можуть бути різних професій: від вчителя до металурга, від бібліотекаря до «силовика». І в цьому велика перевага такого виду протидії.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ за 03.08.2021 додатково уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/08/04/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-04-serpnya-2021/