Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 31 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 31 серпня 2021

Протягом минулої доби, 30 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Біля Новозванівки ворог тричі обстрілював наші позиції з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

Неподалік населеного пункту Шуми російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Троїцького противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів.

У напрямку Катеринівки російські найманці вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

У районі Новотошківського ворог обстрілював українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів, а з БПЛА було скинуто гранату ВОГ-17.

Неподалік Водяного окупанти вели вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

Біля Широкиного збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Крім того, на межі Донецької та Луганської областей зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув.

Командування Об’єднаних сил та команда Інформаційно-аналітичного центру національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

Інший український захисник дістав поранення. Також, внаслідок підриву на НВП, один військовий отримав мінно-вибухову травму.

Поранених воїнів було терміново доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників — середнього ступеню тяжкості.

Для припинення злочинних дій ворога українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 31 серпня

Станом на 11:00 ранку, 31 серпня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

У напрямку Широкиного російські найманці обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Біля Новозванівки противник застосовував міномети 120-го калібру.

Поблизу Нью-Йорка збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

На ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

За поточну добу бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4059 транспортних засобів, 4550 осіб, з яких 4475 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 2 особи. Виявлено 48 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 29 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1015 осіб, на підконтрольну Україні територію прибула 1161 особа. Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 430 та 266 відповідно.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

Відповідно до плану бойової підготовки в районі проведення операції Об’єднаних сил систематично відбуваються заняття з вогневої підготовки. Зараз такий стрілецький вишкіл пройшов в окремій десантно-штурмовій бригаді, що виконує завдання в складі Об’єднаних сил.
Десантники вправлялись у веденні вогню зі стрілецької зброї з різних положень, відпрацьовували виконання елементів тактичного переміщення зі зброєю, зміни вогневих позицій та подолання смуги перешкод.
Заняття відбуваються у повному бойовому спорядженні.
Головна мета занять – розвивати у десантників спритність, витривалість, силу і вміння ефективно використовувати свою зброю.
Такі заняття в бригаді проводяться щотижня і дозволяють військовослужбовцям підтримувати практичні навички стрільби на високому рівні та швидко виявляти й вражати цілі в будь-яких умовах обстановки.

Інформація Генерального штабу ЗС України

На Рівненському загальновійськовому полігоні розпочався конкурс на кращий танковий взвод Сухопутних військ ЗСУ (фоторепортаж).

   

Інформація Головного управління розвідки МО України

Україна серед держав-лідерів Європи за кількістю евакуйованих громадян з Афганістану.
Ми довели, що готові рятувати наших громадян в не залежності від точки світу. Також цей результат демонструє міжнародній спільноті нашу надійність, як партнера, який не боїться проводити завдання заради порятунку і інших громадян, які бажають покинути Афганістан.
Нагадуємо, над плануванням операції та втіленням її в життя працювало Міністерство оборони в особі Головного управління розвідки. Спеціалістами відомства було пророблено та відпрацьовано безпечні шляхи евакуації, а також здійснено супровід евакуйованих громадян.
Наші зусилля не зосталися непоміченими – у Нідерландах про порятунок Україною їхніх громадян написали всі основні ЗМІ, а незалежні ЗМІ Білорусі, у зв’язку з порятунком білоруського громадянина, назвали Україну «справжнім другом білоруського народу». У соцмережах громадяни з Польщі, Іспанії, Великої Британії ставили Україну у приклад та захоплювалися результатами роботи наших структур.

Інформація Служби безпеки України

СБУ зупинила масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для виплат пенсій у Харківській області. Чиновники кілька років «виплачували» пенсії громадянам, які мешкають в ОРДЛО, хоча насправді всі кошти осідали в кишенях зловмисників. За попередніми оцінками, збитки держави від незаконних соціальних виплат становлять майже 5 млн грн.

Слідство встановило, що до оборудок із державними коштами причетні посадовці пенсійного фонду та банку.

Зловмисники, користуючись службовим становищем, вносили недостовірні відомості до бази даних. Зокрема, вони змінювали інформацію про виплати пенсій особам, що перебувають на тимчасово окупованих територіях. Далі спільники оформлювали банківські картки і отримували на них кошти. Все це відбувалося без відома самих пенсіонерів, частина з яких, можливо, уже померла.

Двом учасникам оборудки повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) та ч 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин) Кримінального кодексу України.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 31 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 70 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 325 осіб, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 12 осіб.
За минулу добу зареєстровано 3 нові випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 3 особи госпіталізовані до закладу охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 181 104 особи отримали 1 дозу вакцини.
З них 8 026 військових медиків. Повторно провакциновано 140 459 осіб. За минулу добу провакциновано 2 677 особу (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 30.08. 2021 уточнюється.

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 29.08.2021 р. додатково склали 1 особу:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 6 омсп 2 АК, не бойовий, внаслідок необережного поводження зі зброєю).

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 28.08.2021 р. додатково склали 1 особу:

  • санітарні (300) – 1 (1 – 3 омсбр 1 АК, не бойовий, внаслідок необережного поводження з боєприпасами).

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/08/31/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-31-serpnya-2021/