Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 28 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 28 серпня 2021

Протягом минулої доби, 27 серпня, зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Поблизу Новомихайлівки противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Біля Південного російські окупанти обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Новолуганського ворог двічі відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

У напрямку Катеринівки російські найманці вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

Біля Новоолександрівки противник обстрілював українські позиції з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

В районі Зайцевого збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення несумісне, з життям.

Командування Об’єднаних сил та Команда Інформаційно-аналітичного центру національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого українського героя.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 28 серпня

Станом на 10:00 ранку зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Неподалік Троїцького ворог обстріляв українські позиції з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу Світлодарська противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Бойовики збройних формувань Російської Федерації продовжують цинічно обстрілювати населені пункти, які знаходяться поблизу лінії розмежування.
На обстріли російських окупантів та їхніх найманців наші захисники відкрили вогонь у відповідь.

Бойових втрат внаслідок ворожого вогню за поточну добу серед українських військових немає.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

 

Окупанти продовжують обстріли цивільних об’єктів на Донеччині

Сьогодні, 28 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури Авдіївки.
Окупанти стріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та артилерії калібру 122 мм.
Внаслідок обстрілу пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури міста.
Постраждалих серед місцевого населення немає.
Про зазначене повідомлено СММ ОБСЄ. За даним фактом порушене кримінальне провадження.
Систематичні обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї, свідчать про явну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню, а також є порушенням міжнародного гуманітарного права, що несе пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям.
На обстріл російсько-окупаційних військ наші воїни надали адекватну відповідь, припинивши вогневу активність ворога.

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4205 транспортних засобів, 4503 особи, з яких 4401 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 1 особа. Виявлено 48 адміністративних правопорушення.

За вказаний період поліцейськими розкрито 30 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1818 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1159 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» — 402 та 281 відповідно.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

Військовослужбовці-водії окремої десантно-штурмової бригади зі складу Об’єднаних сил виконали практичні вправи з водіння.
Тренувальний маршрут включав в себе ділянки пересіченої місцевості, спуски та підйоми, ділянки для руху назад, ділянки маневрування. Усі вправи були виконані швидко та якісно. Кожний водій підрозділу перевірив свої вміння за кермом військової вантажівки.
Такі заняття дозволяють підтримувати навички водіїв на високому рівні, розвивають у них впевненість у власних силах та у ввіреній їм автомобільній техніці. В бригаді зазначають, що приділяють якісній підготовці водіїв та належному обслуговуванню закріпленої техніки належну увагу, адже військові водії та їхня техніка мають бути готові за будь-яких умов обстановки вчасно доставити людей і вантажі до місця призначення.

Інформація Головнокомандувача ЗС України

Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine генерал-лейтенант Валерій Залужний та командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв ознайомилися з оперативною обстановкою в угрупованні військ “Південь”.
Так, зокрема, в рамках робочої поїздки було перевірено стан управління підрозділами та виконання ними завдань на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.
Окрім того, генерали поспілкувались з особовим складом і особисто впевнилися у високому бойовому дусі та черговий раз переконались, що захист нашої країни знаходиться в руках справжніх патріотів.

Інформація Головного управління розвідки МО України

У вищих військових навчальних закладах, які готують офіцерів-розвідників, триває навчально-методичний збір.
Навчально-методичний збір є традиційним заходом для вищих військових навчальних закладів (ВВНЗ) напередодні нового навчального року.
Участь у заході, який триватиме три доби, беруть наукові, науково-педагогічні працівники та офіцери постійного складу. Під час нього буде підбито підсумки освітньої, наукової та науково-технічної діяльності ВВНЗ за минулий навчальний рік та уточнено завдання на новий навчальний рік. Також будуть відзначені найкращі за підсумками минулого навчального року науково-педагогічні працівники.

Інформація Служби безпеки України

Кіберфахівці СБУ запобігли новим спробам спецслужб РФ дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію у південних регіонах України. У Херсоні викрито ще одну групу ворожих інтернет-агентів.

За завданням своїх «кураторів» зловмисники закликали через соцмережі до захоплення влади та зміни меж державного кордону нашої країни. Окрім цього, російські спецслужби відпрацьовували агентам цільові інформаційні завдання із дискредитації «Кримської платформи», її учасників та результатів.

Для приховування протиправної діяльності агітатори публікували свої дописи від імені «лідерів громадської думки». За поширення деструктивного контенту зловмисники щомісяця одержували гроші через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

Встановлено, що до складу ворожого осередку входило декілька місцевих жителів. Інформацію для своїх «публікацій» вони отримували з пропагандистських інтернет-ресурсів РФ, а також сайтів незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників виявлено комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 28 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 81 особа. Всього за час пандемії одужало 25 304 особи, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 48 осіб.
За минулу добу зареєстровано 4 нові випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 4 особи госпіталізовані до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 173 139 осіб отримали 1 дозу вакцини.
З них 8 022 військових медиків. Повторно провакциновано 133 835 осіб. За минулу добу провакциновано 3 035 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 27.08.2021 р. склали 2 особи:

  • безповоротні (200) – 2 (1 – 1 омсбр 1 АК, не бойовий, погіршення стану здоров’я; 1 – 2 омсбр 2 АК, не бойовий, обставини уточнюються).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/08/28/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-28-serpnya-2021/